Tijdens de cursus leren de jonge deelnemers alles over hengelsport. Foto ter illustratie.
Tijdens de cursus leren de jonge deelnemers alles over hengelsport. Foto ter illustratie. (Foto: andre-hunter (rechtenvrije, via fotosite))

Leer meer over vissen tijdens cursussen van Ons Genoegen

door hengelsportvereniging 'Ons Genoegen'

WIERDEN -  De Wierdense Hengelsportvereniging 'Ons Genoegen' zal ook weer in 2018 de traditie voort zetten door het houden van een jeugdviscursus. Dit is het achtentwintigste jaar dat er in Wierden een cursus wordt gegeven voor de jeugd die graag aan de waterkant wil vertoeven.

"Het begrip hengelsport en alles wat hier mee te maken heeft zal de jeugd worden bijgebracht," vertelt een woordvoerder van de hengelsportvereniging. "Dit alles onder de deskundige leiding van onze gediplomeerde vismeesters."

De eerste bijeenkomst is op woensdag 13 juni om 18.30 uur bij ons clublokaal aan de Vijverweg 1 bij de Schaatsvijver en duurt tot 20.00 uur.

Zes avonden
De cursus bestaat uit zes aaneensluitende woensdag avonden. De overige data zijn 20 en 27, 4, 11 en 18 juli. Alle cursussen worden gegeven aan de schaatsvijver, behalve op 27 juni. Dan wordt de cursus gegeven aan de Zuidbroekvijver. De cursus bestaat uit twee groepen: jongens & meisjes tot en met 11 jaar en jongens en meisjes van 12 tot 17 jaar.

De deelname is geheel gratis en kinderen hoeven geen lid te zijn van de vereniging. "Mochten de kinderen het leuk vinden, dan is het uiteraard mogelijk om lid te worden," aldus de woordvoerder.De vereniging beschikt over complete vishengels, waarvan de deelnemers gebruik kunnen maken. Een eigen hengel is dus niet verplicht.

"Op woensdag 4 juli wordt er een koppelwedstrijd gehouden," vertelt de woordvoerder. "Hieraan kunnen de ouders en de cursisten samen aan deelnemen. Er zijn weer mooie prijzen te winnen."

Onweer
"Bij onweer is er geen viscursus er zal dan worden uitgeweken naar ons clubgebouw, waar de les wordt voortgezet," zegt de woordvoerder. "Ook kan er een filmpje worden gedraaid. Er is genoeg te doen en wij hopen dat het weer gezellig druk wordt rondom de schaatsvijver. De organisatie zal er alles aan doen om er weer een succesvolle cursus van te maken."

Informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de hengelsportvereniging.

Meer berichten