Van links naar rechts: Elisabeth Damhuis, Fern Eenkhoorn en Jinthe Hengstman uit Wierden.
Van links naar rechts: Elisabeth Damhuis, Fern Eenkhoorn en Jinthe Hengstman uit Wierden. (Foto: Karateclub Muga Mushin Ryu )

Brons voor de Wierdense Jinthe

door Karateclub Muga Mushin Ryu

Karateclub Muga Mushin Ryu heeft zondag 3 juni goed gepresteerd op een internationaal toernooi in Rotterdam met deelnemers uit onder meer Engeland, België, Italië, Suriname, India, Zweden en Oekraïne. Bij de elfde editie van de Rotterdam Cup wisten zij twee keer een derde plaats te behalen.

WIERDEN/ROTTERDAM - De aftrap van het toernooi begon direct met de discipline teamkata, bestaande uit Elisabeth Damhuis, Fern Eenkhoorn en Jinthe Hengstman. De eerste twee partijen werden overtuigend gewonnen van onder andere een team uit de Oekraïne. In de halve finale was het team van de Hoofdakkers uit Harderwijk echter te sterk. Even slikken, maar daarna bij de strijd om het brons een klinkende overwinning van 5-0, en kon de stap richting het podium gemaakt worden.

Bij de individuele kata maakte Jinthe Hengstman uit Wierden een zeer sterke indruk. In een poule van 21 deelnemers stond Jinthe haar mannetje. Al haar voorronde-wedstrijden wist ze overtuigend te winnen met twee keer 5-0. Tot zover geen vuiltje aan de lucht, maar bij de halve finale verloor ze met 2-3. In de herkansing pakte Jinthe het daarna prima op. Met een sterke kata genaamd Gojushiho Sho waarbij wordt gelet op onder meer kracht, focus, balans en techniek vocht ze zich terug naar de derde plek, wardoor Jinthe met twee bronzen medailles huiswaarts keerde.

De overige deelnemers van Muga Mushin Ryu Karatedo wisten één of meer partijen om te zetten in winst maar kwamen net iets te kort voor een podiumplaats. Al met al was het een geslaagde dag.

Meer berichten