Column Jolanda: draai gevonden

Foto: Jolanda

We gaan hier op het moment voor all inclusive. We hebben examenstress, verjaardag van zoonlief en zeven kittens die zich om de twee uur melden. Maar ik heb mijn draai gevonden en alles loopt lekker soepel met hulp van mijn jongens. De oogjes van de kleine muiters zijn open, dus kan ik in de nacht weer doorslapen. En dat bevalt mij heel erg goed na tien gebroken nachten.

Ondertussen heb ik de vijfling en de tweeling bij elkaar in gedaan en het is in de bak een wirwar van pootjes, staartjes en allemaal lieve geluidjes. De navelstreng die er bij binnenkomst nog aanzat is er nu ook af. Voor nu zien ze alleen maar schaduwen en kunnen ze nietsziend doelloos voor zich uitstaren. Ze kunnen nog niets horen maar ook dit zal heel langzaam komen. Voorlopig blijven ze nog even in de bak met warmte matje. Als ze trouwens zo doorgroeien zal de bak snel te klein zijn.

De eerste dagen blijf ik overdag nog om de twee uur voeden. Ik maak de kittens wakker voor het flessen door over ze heen te blazen. Ze weten dan precies dat het dan flessentijd is. Wacht ik iets langer dan twee uur, dan gaat hun eigen wekkertje af en gillen ze er vrolijk op los tot dat ik kom met de fles.

In de 'KittenKeet' zitten de vier grotere kittens. Daar is het elke morgen een feestje zodra ik ga vegen en dweilen. De vier muiters vallen de bezem aan, gaan er met mijn stoffer vandoor en glibberen er vrolijk op los als ik de KittenKeet dweil. Ik schiet totaal niet op maar het is zo'n leuk en vrolijk stel. Heerlijk onbezonnen vrolijke kittens. Schiet regelmatig in de lach en kan er volop van genieten. Alle vier zijn nu veel minder mensenschuw dan toen hun moeder er nog bij was. Het zijn alle vier heerlijk aanhalige kittens geworden, elk met hun eigen willetje en karakter. Twee kletsen er regelmatig vrolijk op los tegen mij. Wat ben ik toch een gigantische bofkont dat ik dit elk seizoen weer mag en kan doen voor alle moederloze kittens.

Mocht je niet kunnen wachten op mijn volgende column over het wel en wee van mijn gastkittens dan zijn ze te volgen op mijn Facebookpagina KittensWierden. Dagelijks plaats ik leuke foto's en filmpjes van mijn gastkittens.

Doneer ook voer voor kittens

ALMELO - Het kittenseizoen is begonnen. De eerste kittens en moederpoezen zijn bij de gastgezinnen ondergebracht. In Dierenopvang 't Noordbroek verblijven nog enkele drachtige moederpoezen. "Over enkele weken moeten deze kittens zelfstandig gaan eten," vertelt Jolanda. "Het zelfstandig eten gaat het snelste met Gourmet. Het voer van Gourmet ruikt sterk en daarom zullen ze eerder op eigen houtje gaan eten. Dit voer wordt ook vaak gebruikt voor (moeder)poezen om er medicatie in te doen."

Doneren
"Nu is mijn vraag aan jullie zouden jullie enkele blikjes of kuipjes willen doneren aan Dierenopvang 't Noordbroek. Zodat de kittens sneller zelfstandig gaan eten," aldus Jolanda. "Jullie kunnen de Gourmet afgeven aan de balie tijdens openingstijden bij Dierenopvang 't Noordbroek, aan Noordbroek 8 in Almelo." De dierenopvang is open van maandag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur en is zondags gesloten. Dierenopvang 't Noordbroek zorgt dan dat de Gourmet onder de gastgezinnen verdeeld wordt. De kittens en poezen zullen de gulle gevers zeer dankbaar zijn."

Meer berichten