Geniet in de hangmat van je blind date.
Geniet in de hangmat van je blind date. (Foto: de Bibliotheek)

Zomervoorpret bij de bibliotheken

door Linda Kaspers van de bibliotheek Wierden

WIERDEN/ENTER -  Terwijl ik dit stukje aan het typen ben zit ik heerlijk in de tuin onder een parasol vanwege de brandende zon. De warmste 29 mei ooit gemeten en de eerste tropische dag van 2018, aldus het nieuws. Een uitstekende dag voor een vooruitblik op de zomer!

Eén van de dingen waar ik de meeste voorpret uit haal in de aanloop naar de zomervakantie is het bedenken welke boeken ik allemaal wil gaan lezen. Ik doe dat heel zorgvuldig. Alle recensies van de afgelopen tijd uit de kranten en van internet, zet ik op een rijtje en bedenkt dan welke boeken ik meeneem. Vroeger namen mijn ouders, zusjes en ik een heel krat vol boeken mee. Tegenwoordig neem ik meestal alleen mijn e-reader mee en een aantal losse boeken. Lekker licht in gewicht en er blijft ruimte over voor de hangmat en het luchtbed.

Maar ik merk bij mezelf en ook bij mijn collega's en sommige klanten die ik spreek in de Bibliotheek, dat ik blijf hangen in een aantal genres. Er zijn een paar genres die ik graag lees en ik vind het lastig om te bedenken wat ik daarbuiten zal lezen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt het natuurlijk niet altijd makkelijker. Maar ik heb een inspirerende oplossing gevonden. Zowel voor mij als voor de leden van de Bibliotheek Wierden en Enter.

Vanaf begin juli kan je je eigen blind date meenemen de zomer in. Een Boeken Blind Date wel te verstaan. Laat je verrassen! Een pakketje van twee of drie boeken in uiteenlopende genres, vrolijk ingepakt en eenvoudig te lenen. We vertellen van tevoren niet welke boeken er in het pakketje zitten, maar we vermelden wel één of twee trefwoorden per boek. Dan weet je tenminste een beetje wat je in huis haalt.

Een paar genres die je tegen kan komen zijn: literaire thrillers, historische romans, reisverhalen, humoristische romans, een autobiografie en zelfs een enkele lekker weg te lezen zomerroman. We hebben boeken van onder andere Nederlandse, Noorse, Engelse, Amerikaanse, Duitse en Japanse schrijvers. En alle boeken zijn uitgezocht op kwaliteit. Want welk genre je ook leest, laat het in ieder geval een goed boek zijn. Dus mocht je in juli je vakantievoorraad aan boeken komen lenen, kijk dan ook even tussen de vrolijke tassen met Boeken Blind Dates. Er zit vast en zeker een leuke voor je tussen. Zo wordt je vakantie gegarandeerd een avontuur.

Vanaf 9 juli zijn de Boeken Blind Dates te leen in de Bibliotheken in Wierden en Enter. Je mag ze vanaf dat moment zes weken bij je houden. Ik kan haast niet wachten! Voor meer informatie kun je contact opnemen via L.kaspers@bibliotheekwierden.nl

Meer berichten