Foto: Joop Kamperman

Op ontdekkingstocht bij een kikkerpoel

door IVN Rijssen-Enter

RIJSSEN/ENTER - Het IVN houdt in 2018 landelijk de Slootjesdagen, ook de afdeling Rijssen-Enter doet mee. Op zaterdag 9 juni van 13.30 tot circa 15.30 uur vindt de Slootjesdag plaats bij een kikkerpoel in Rijssen, waar kinderen allerlei waterdiertjes kunnen vangen.

De activiteit is bedoeld voor kinderen die op de basisschool zitten en graag buiten bezig zijn. "Bij Slootjesdag gaan de jonge deelnemers na uitleg in groepjes van twee of drie kinderen aan de slag," vertelt een woordvoerder."Gewapend met een netje en loeppotje gaan zij lekker in de kikkerpoel aan het vissen. Deelnemers gaan op zoek naar kikkertjes, insecten en 'watermonsters'.

Op een zoekkaart kun je zelf uitpluizen wat je gevangen hebt. Maar er zijn natuurlijk een paar echte kenners bij die de kinderen alles over de waterdiertjes kunnen vertellen. Halverwege krijg je wat drinken en lekkers en daarna kun je lekker verder vissen, maar we kunnen ook op bloedzuigers-avontuur of ontdekkingstocht."

40 kinderen
Schepnetjes en loeppotjes zijn aanwezig, net als emmers om de vangst in te bewaren. Aanmelding voor Slootjesdag is verplicht. "In verband met de aanwezige materialen is er ruimte voor maximaal 40 kinderen," aldus de woordvoerder. "Deelnemers mogen uiteraard hun eigen schepnet meenemen."

Begeleiding
"Voor kinderen tot en met 6 jaar vinden we het fijn als er ouders bij zijn," zegt de woordvoerder. "Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zelfstandig komen, er is begeleiding aanwezig."

Opgave
Na opgave wordt een mail met de locatie en extra informatie opgestuurd. Opgave bij Wim van Wingerden via ivnkidsrijssen@gmail.com of telefonisch 0548 518664 / 06 26301544. Vermeld hiervan de naam en leeftijd. Voor de Slootjesdag wordt een bijdrage van 2 euro gevraagd.

Meer berichten