Foto:

Enthousiast, kritisch en constructief

door Jan-Willem Timmerman, raadslid ChristenUnie

WIERDEN - Hoe toegankelijk het gemeentehuis is werd afgelopen week maar weer eens duidelijk. Mijn dochter hield samen met haar vriendin een spreekbeurt over de gemeente Wierden.

Hieraan werd enthousiast meegewerkt door de burgemeester en zijn secretaresse. Een mooie ontvangst voor de klas met een drankje en een soes, uitleg over de geschiedenis van Wierden én een bijdrage van burgemeester Robben over de functie van burgemeester, raad en verschillende klompen in zijn kamer. De spreekbeurt werd kritisch beoordeeld (tips) en constructief geprezen (tops). De woorden enthousiast, kritisch en constructief waren helemaal van toepassing. Dat spreekt mij zeer aan, want dat is precies wat ik als nieuwbakken raadslid van de ChristenUnie de komende vier jaar hoop te zijn.

Ik ben erg enthousiast over alle initiatieven binnen onze gemeente. Op het gebied van woning-/scholenbouw, duurzaamheid en zorg zijn er veel initiatieven. Initiatieven die ik graag hoor en waar we als ChristenUnie zoveel mogelijk onze medewerking aan verlenen. Liever 'ja, hoe', dan 'nee, tenzij'. Betekent dat dan dat alles kan? Nee, helaas niet. Soms kunnen plannen niet doorgaan vanwege geldende regels of belangen van anderen. Dit geldt ook voor de plannen van het college. We zullen kritisch zijn, voors en tegens tegen elkaar afwegen en ons standpunt bepalen. Niet zomaar ja-knikken, maar onze mening laten horen en vechten voor onze idealen.

Als ChristenUnie willen we dit op een constructieve manier doen en we verwachten dit ook van de gemeente. In onze visie stelt de overheid zich bescheiden op, maar is en blijft een schild voor de inwoners. Wie hulp nodig heeft, moet zich welkom voelen en weten waar hij of zij aan toe is. Hulp in de vorm van soms een kritische blik, maar vooral een warme ontvangst. De komende vier jaar staan we als ChristenUnie voor u klaar! U mag van ons verwachten dat we enthousiast, constructief maar ook kritisch onze rol vervullen in de raad. En ja, ook ons mag u bestoken met tips en tops, net als bij een spreekbeurt. We horen graag van u!

Meer berichten