Rien Mol van Het Rheins is genomineerd voor Meest Markante Horeco-ondernemer van Overijssel. Het is een nominatie die je maar één keer kunt krijgen. Eigen foto.
Rien Mol van Het Rheins is genomineerd voor Meest Markante Horeco-ondernemer van Overijssel. Het is een nominatie die je maar één keer kunt krijgen. Eigen foto.

Nominatie 'Meest Markante' voor Rien Mol

door Jenny ter Maat

ENTER –  De finale van de Meest Markante Horeca-ondernemer in de Regio Overijssel is vandaag, dinsdag 15 mei. Dan wordt bekend gemaakt wie zich de komende 2½ jaar de Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel mag noemen. Eén van de drie genomineerden is Rien Mol van Landgoed Het Rheins in Enter.

De 39-jarige Enterse horeca-ondernemer is vereerd door deze nominatie. "Je wordt door andere horeca collega's voorgedragen, het is best een eer als zij vinden dat je markant bent in je bedrijfsvoering binnen de horeca", vertelt hij. Rien Mol is sinds 2000 eigenaar van Landgoed Het Rheins. "Destijds samen met mijn ouders en broer en nu samen met mijn broer", vertelt hij.

De twee andere finalisten, genomineerd door het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland regio Overijssel zijn Lars van Galen en Richard van den Hoeven van De Gusteau Hospitality Groep in Hengelo en Dennis Kaatman, Studentencafé het Vliegende Paard in Zwolle.
De jury nomineerde Mol omdat hij vooruitstrevend is in het benutten van kansen voor zijn bedrijf. 'Ook de wijze waarop hij zijn publiek meeneemt op zijn sociale media, onder meer door zijn vlogs, is uniek. Met het zonnepark dat in de planning ligt zorgt hij dat het met de energiebesparing in zijn bedrijf ook goed zit', aldus het nominatierapport. Mol vlogt graag en met resultaat: 'Mensen kunnen op YouTube het kanaal van Het Rheins opzoeken en zich abonneren. Het is super om te zien dat jouw vlog op Facebook en andere media 10.000 views kan krijgen'.

En dan is hij ook nog babs. Hoe doet ie dat allemaal? Mol: "Het is een kwestie van plannen, maar ik geef toe dat het af en toe best wel heftig is naast de werkzaamheden in ons bedrijf. Maar het werk als trouwambtenaar maakt weer veel goed. Het is hartstikke leuk om bruidsparen een mooie ceremonie te bezorgen."

Het Rheins valt de laatste tijd nogal in de prijzen. Vorig jaar werd de onderneming negende bij de landelijke terrassen top 100 en volgens het publiek zelfs eerste. En het jaar daarvoor won Het Rheins de Parel van het Jaar. In maart van dit jaar ontving Het Rheins van toptrouwbedrijven.nl de Toptrouwbedrijven Awards voor best beoordeelde trouwlocatie op die site. En nu dus deze nominatie van de Meest Markante, die je als bedrijf maar één keer kunt krijgen. "Daar ben ik natuurlijk super trots op. Het is supergaaf om te zien dat doordat je actief onderneemt dit erg opvalt bij gasten, bezoekers maar ook collega's. Persoonlijk ben ik ook zeer vereerd met deze nominatie, ook al zou ik hem niet winnen."

Meer berichten