Doron Kuipers wint samen met Baileys de Six Bars in 2016. Foto: FotoTrailer.
Doron Kuipers wint samen met Baileys de Six Bars in 2016. Foto: FotoTrailer. (Foto FotoTrailer )

Outdoor trekt ruiters uit de hele wereld

WIERDEN -  Springruiters uit maar liefst 21 verschillende landen gaan woensdag van start op Outdoor Wierden. Ondanks een drukke wedstrijdkalender in de Benelux mag de organisatie zich verheugen op al deze aanmeldingen. Daar steken de bestuursleden ook hun nek voor uit. Er zijn maar liefst drie Longines Ranking rubrieken, waarin per keer minimaal 25.000 euro te verdelen is onder de springruiters.

De deelnemers komen zelfs uit Libanon, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland en Slovenië, maar de meeste rijden op eigen bodem. Ook de regionale ruiters krijgen de mogelijkheid om hun paarden gewend te laten raken aan het internationale niveau. Jeroen Dubbeldam is van de partij, maar ook Willem Greve, Michel Hendrix, Ben Schröder, Albert Zoer en Wierdenaar Robert Vos.

Six Bar

Naast de Longines Ranking proeven op donderdagavond (1.45m niveau), vrijdagavond (1.45m Medium Tour finale) en zaterdagmiddag (1.45m Grote Prijs), is er op vrijdagavond het spectaculaire Six Bar springen met dank aan sponsor Klein Kromhof Houtvezel.
Twee jaar geleden wist Doron Kuipers deze te winnen en al vaker bleek hij succesvol in dit hoogtespringen met zes steilsprongen achter elkaar.Een geheim voor deze publiekstrekker heeft Doron Kuipers niet, zegt hij.
"Ik oefen er niet speciaal voor. Ik vind het wel altijd leuk, die spelletjes. Net als de Derby op CSI Eindhoven afgelopen weekend. Voor de paarden is het ook een keer wat anders. Je hebt wel een paard nodig met heel veel vermogen, die niet té voorzichtig is van nature. Ze gaan op een gegeven moment echt meekijken en omdat het steeds hoger wordt, moeten ze wel afremmen", vertelt Doron Kuipers.

Belasting
In 2016 won Kuipers over een hoogte van twee meter. Is dat geen zware belasting voor de paarden?
"De paarden waarmee ik Six Bar heb gereden en won, zijn allemaal Grand Prix-springpaarden geworden. Zinius, die nu zeer succesvol is met Harrie Smolders, Baileys en Clintissima. Als je het niet iedere week doet, kan het naar mijn mening geen kwaad. Helaas heb ik op dit moment geen paard voor de Six Bar op vrijdagavond, maar ik rijd wel in Wierden in de lagere internationale rubrieken."

Na afloop van het Six Bar springen zal het nog lang gezellig zijn op Outdoor Wierden.
De entree is op alle dagen gratis.

Meer informatie is te vinden op de website.

Meer berichten