Logo dedriehoek.net


Piotr Havik heeft de Ronde van Overijssel gewonnen in een spannende finale. Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg.
Piotr Havik heeft de Ronde van Overijssel gewonnen in een spannende finale. Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg.

Havik wint de Ronde van Overijssel

RIJSSEN -  Piotr Havik heeft afgelopen zaterdag in Rijssen de 66e editie van de Ronde van Overijssel gewonnen. Na 201 kilometer was de Nederlandse renner van BEAT Cycling Club in een sprint met twee sneller dan de Brit Harry Tanfield (Canyon Eisberg). Havik ontsnapte op zo'n tien kilometer van de finish, gaf alles en zag Tanfield vlak voor het ingaan van de slotkilometer aansluiten. De Brit leek de sprint om de zege vervolgens te winnen, maar zag Havik in de slotmeters alsnog voorbij komen. Max Kanter (Sunweb) werd derde.

"Het kwam echt achter mijn oren vandaan," keek Havik na de finish terug op de spannende finale. "Ik werd vlak voor de laatste kilometer teruggepakt en had door dat hij heel sterk was. Daarop speelde ik een beetje toneel en deed ik of ik kramp had. Hij dacht daardoor dat hij me los kon rijden en trok op vijfhonderd net iets te hard door. Toen dacht ik: nu moet ik hem hebben. Gelukkig was het net een half wiel en dat was goed genoeg."

Het duurde lang voor er renners waren die ruimte kregen. Na de klinkerstroken bij Vriezenveen, over de helft van de wedstrijd, slaagden veertien renners daar alsnog in. De meesten ploegen waren daarbij voorin vertegenwoordigd. Bijna vijf minuten bedroeg hun maximale voorsprong, maar uiteindelijk kwam het peloton in de finale toch weer dichterbij. Enkele renners slaagden er daarna in om de oversteek te maken.

Ontsnappen
Havik wist nog voor het ingaan van de laatste omloop te ontsnappen uit de kopgroep. De overige renners uit die voorste groep hielden hem lang in zicht, maar wisten het gat niet te dichten. Tanfield waagde de sprong, bleef lang op een kleine achterstand hangen, maar sloot toch aan bij Havik. Die bleek daarna alsnog de beste sprint in de benen te hebben. Kanter pakte de derde plaats door de overige renners uit de kopgroep voor te blijven in de sprint. Cees Bol (SEG Racing) is na drie wedstrijden de leider in de Holland Cup, waartoe ook de Ronde van Overijssel behoort.

Prominent
Wierden heeft dit jaar een prominente plek ingenomen tijdens het programma van de Ronde van Overijssel. Wierden is namelijk aangewezen als Dorp van de Ronde 2018. In aanloop naar de wielerkoers was er in april een wielercafé in De Marke. Tijdens de Ronde kwamen de deelnemers ook door het dorp Enter.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox