De turnsters en trainsters kunnen met een tevreden blik terugkijken op de toestelfinales. Foto: Jolien Altena.
De turnsters en trainsters kunnen met een tevreden blik terugkijken op de toestelfinales. Foto: Jolien Altena.

Goud, zilver en brons voor Raduga

ENTER/VARSSEVELD -  Voor de derde en vierde bovenbouw turnsters van SV Raduga stonden afgelopen zaterdag de toestelfinales op het programma in Varsseveld. Het leuke van deze wedstrijd is dat er per toestel prijzen worden verdeeld en dat de wedstrijd niet meteen 'verspeeld' is met een val van of op een toestel.

In verband met het Hemelvaartsweekend kon niet iedereen deelnemen, maar uiteindelijk deed Raduga Enter met een mooi groepje van zes turnsters mee.In de ochtendwedstrijd mochten junior derde divisie turnsters Kim Morsink en Lotte Halenbeek (geboren 2003) hun wedstrijd turnen. Lotte blonk uit op brug en kreeg na een stabiele oefening een bronzen medaille omgehangen. Kim bleef deze wedstrijd een keer staan op balk en dit werd dan ook meteen beloond met zilver. Op de overige toestellen turnden beide dames netjes en stabiel, maar dit was volgens de jury niet genoeg voor een medaille.

Jeugd derde divisie turnster Jente Stamsnijder (geboren 2005) was in de tweede wedstrijd aan de beurt en startte op brug waar ze meteen een nieuw onderdeel in de oefening liet zien, de spreidhandstand. Op balk nam ze een revanche op de vorige wedstrijd en turnde stabiel, maar belandde net naast het podium. Haar vloeroefening straalde weer volop, maar op sprong steeg ze boven iedereen uit en nam op dat toestel de gouden medaille mee naar huis.

Junior vierde divisie turnsters Jill aan de Stegge en Emma ter Steege (geboren 2003) hadden levende mascotte Esmee Kuipers meegenomen om hen aan te moedigen. Emma turnde een strakke brugoefening, waar ze lang de eerste score had, maar helaas kwam ze in moeilijkheid te kort waardoor ze net naast het podium op een vierde plek kwam. Jill sprong twee hele stabiele sprongen, daarmee liet ze bijna alle tegenstanders achter zich en mocht op de tweede plek op het podium gaan staan om het zilver in ontvangst te nemen! Op de overige toestellen turnden beide meiden mooie oefeningen, maar deze waren net niet genoeg voor in een medaille in een deelnemersveld van maar liefst 35 turnsters.

De lange wedstrijddag werd afgesloten door senior derde divisie turnster Esmee Stamsnijder (geboren 2002). Zij is één van de jongste turnsters in deze categorie waar meiden in mee doen die soms al vijf jaar ouder zijn. Esmee turnde prima, vooral haar balk- en vloeroefening vielen op in netheid. Helaas moest ze de balk wel een keer te vroeg verlaten met een moeilijk element. Esmee heeft genoten van deze laatste wedstrijd van het seizoen en gaat verder met trainen voor volgend seizoen.

Na ruim dertien uur in de sporthal van Varsseveld kijken trainsters Mandy en Jolien Altena met 1 keer goud, 2 keer zilver en 1 keer brons tevreden terug op prima resultaten. Alle turnsters hebben mooie oefeningen laten zien en persoonlijke successen behaald.

Dank
Raduga bedankt jurylid Annelies van de Willige voor haar aanwezigheid vandaag en wedstrijdsponsor Ipex uit Enter voor de financiële bijdrage.

Meer berichten