Een landschapsgids neemt deelnemers mee naar bijzondere plekken langs De Doorbraak. Afbeelding ter illustratie. Foto: Frans Nikkels / Tubantia.
Een landschapsgids neemt deelnemers mee naar bijzondere plekken langs De Doorbraak. Afbeelding ter illustratie. Foto: Frans Nikkels / Tubantia. (Foto: Frans Nikkels / Tubantia (Datum foto: 21-04-2015))

Op stap in natuurgebied De Doorbraak

YPELO -  Landschap Overijssel houdt op zaterdag 12 mei een 'Op stap' wandeling door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids wandelen deelnemers ongeveer twee uur door dit mooie, waterrijke gebied. Tijdens deze wandeling staat de natuurontwikkeling langs de Doorbraak centraal.

De kosten bedragen 3 euro per volwassene en 1,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de twaalf andere landschappen kunnen op vertoon van hun pasje gratis meedoen. De 'Op stap' excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

De Doorbraak is een lange nieuw gegraven watergang van veertien kilometer lang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur.

Aanmelden
Ga tijdens deze tocht mee met een landschapsgids die deelnemers op bijzondere plekken langs De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze Op Stap excursie in de vroege ochtend is het gebied bij Ypelo aan de beurt. Het betreft een wandeling van ongeveer twee uur waar natuurontwikkeling in dit 'nieuwe' gebied centraal staat. Onderweg zal regelmatig worden gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen. Het is leuk om een verrekijker mee te nemen.

Omdat het op sommige plaatsen kwetsbare natuur betreft is de groepsgrootte beperkt en dient men zich van te voren aan te melden. Dit kan via de website. Na opgave ontvangen deelnemers een bevestiging met de exacte startplaats en tijd van deze ochtendexcursie.

Bescherming
Overijssel is waardevol en biedt afwisseling voor mens, plant en dier. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar.Landschap Overijssel neemt bij de bescherming en ontwikkeling eigen verantwoordelijkheid en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Kijk voor meer informatie op de website.

Meer berichten