Veiligheid en aandacht

Foto: Jolanda

door Jolanda

Hoe toevallig is nu dat ik mijn eerste stukje schrijf en voor het eerst een moederpoes met kittens te gast heb. Maandag 30 april kreeg ik een telefoontje van Dierenopvang 't Noordbroek in Almelo of ik een moederpoes met kittens kon en wilde opvangen. Er kwamen die dag meerdere moederpoezen en drachtige poezen binnen. Dus het was van groot belang dat de moeders met kittens in gastgezinnen zouden komen.Terwijl de ambulance deze kant op kwam met moeders en haar kittens heb ik snel de spullen klaar gezet op de zolderkamer.

Bij aankomst leken de moeder en haar kittens wel kleine stinkdiertjes. Ook hadden ze veel vlooien. Daarom snel de kittens gewassen en toen aan het vlooien rooien.De kittens zijn ongeveer drie weken oud en zien er verder super gezond uit.Moeders is een schuw jong meisje die geen idee heeft wat haar allemaal overkomt. In het begin bromt en blaast ze nog naar mij, maar al snel heeft ze in de gaten dat ze hier op haar plekje is en dat ik het goed bedoel. Ik zie dat haar achterpootjes helemaal kapot zijn en zalf de wonden. Ook zet ik haar even apart zodat ze even rust heeft.

Tegelijkertijd krijg ik een flessenkitten te gast. Ook dit kleine dier krijgt een bad en wordt ontvlooid. Ik gok erop dat moederpoes een groot hart heeft en ook deze kitten in haar pootjes ontvangt.Samen zet ik ze daarna in de bench op de zolderkamer. Moederpoes accepteert meteen de extra kitten en wast ze meteen allemaal. Het extra kittentje zelf heeft nog wel even zijn bedenkingen (zie haar kijken van mijn mama had vanmorgen toch een hele andere kleur) maar ook die is snel om. In de bench staat een kattenbak, brokjes, zachtvoer, water en ik heb er een warmtematje in gelegd zodat ze van alle gemakken voorzien zijn. Ik leg een kleed over de bench en laat ze tot de avond verder met rust.

Als ik in de avond bij ze ga kijken liggen ze lekker tevreden tegen of op elkaar. Ik zalf de achterpootjes van moederpoes en laat ze lekker rustig liggen. In de ochtend probeer ik moederpoes aan het eten te krijgen en met geduld lukt mij dat begin van de middag. Ze gunt zich geen tijd om te eten, want ze is druk met haar kittens zogen. Daarom zet ik de kittens even apart zodat moeder kan eten. Terwijl ik haar wonden zalf mag ik haar lekker knuffelen. Ze voelt zich hier veilig en geniet van alle aandacht, haar kittens en vooral van de rust.

Ze krijgt van mij de naam Eleanor en haar kittens krijgen de namen Mex, Flint, Vane en Bonny.

Genieten
Lieve Eleanor, nu mag je genieten zoals dat hoort. Ik help je graag een handje mee met de verzorging van jouw kittens. Zodra jouw wonden genezen zijn en jouw kindjes oud genoeg beloof ik dat ik voor jou en je kittens een gouden mandje zoek samen met Dierenopvang 't Noordbroek. Natuurlijk pas nadat je gesteriliseerd bent want één keer moeder op veel te jonge leeftijd is al te veel.

Iedereen die nieuwsgierig naar de avonturen van Eleanor en haar kittens kan ze volgen via Facebook.

Meer berichten