Sander Salakory direct na de beëdiging als gemeenteraadslid. Foto: Nienke Runneboom.
Sander Salakory direct na de beëdiging als gemeenteraadslid. Foto: Nienke Runneboom. (Foto: Nienke Runneboom)

'Een enerverende en boeiende tijd'

door Sander Salakory, raadslid PPW

WIERDEN - Een dag na de verkiezingen krijg ik een telefoontje van Bert Klaas: 'Van harte gefeliciteerd, je zit in de raad!' Blijdschap en verdriet tegelijk. Blij met de steun en het vertrouwen vanuit de vele voorkeurstemmen. Maar ook verdriet om de vertrekkende raadsleden van PPW die het fantastisch gedaan hebben de afgelopen vier jaar, de mensen met wie ik nauw heb samengewerkt tijdens de campagne.

Iets meer dan een maand geleden zijn Roselien Slagers en ik geïnstalleerd als raadsleden. Voor Roselien het begin van haar derde termijn, voor mij de eerste. Een heel bijzondere avond die ik mocht delen met mijn vrouw, familie en vrienden. Een hele eer. Sindsdien maak ik samen met achttien collega's deel uit van de gemeenteraad in Wierden. Het leven is een achtbaan, hoor je wel eens. Dat geldt zeker voor de afgelopen tijd. Nu kijk ik terug op mijn eerste maand als raadslid. Deze eerste weken heb ik mij vooral beziggehouden met het inlezen en bijwonen van vergaderingen en bijeenkomsten. Als nieuwkomer heb ik het geluk dat ik mag werken met Roselien die veel ervaring heeft als raadslid en wethouder van Wierden. Ook kan ik altijd terecht bij Bert Klaas, onze voormalige fractievoorzitter, maar vooral ook toppoliticus van Wierden. Daarnaast hebben we een brede en gedreven steunfractie. Al met al is de (steun)fractie een goede mix tussen ervaring plus nieuwe input en kijk op zaken.

Naast het inlezen heb ik ook al verschillende werkavonden gehad. Tijdens deze bijeenkomsten leer ik de andere raadsleden en steunfractieleden van de andere partijen beter kennen. En dat vind ik prettig omdat we de komende vier jaar samen gaan werken. Zo ging ik van de ene bijeenkomst of vergadering naar de andere en was het een continue omschakelen. Zo waren er informatieavonden over 'raadslid zijn' en uitleg over het werken met de iPad. Met veel vragen en een behulpzame griffie kom je ver in het vergaren van de juiste informatie voor een goede start. Verder was er een informatieavond over de verschillende thema's, commissievergadering grondgebied, vergaderingen van de raad en van de PPW-fractie. Voor de rest is het veel lezen, kijken en kennismaken met mensen uit het veld, de collega's uit de raad, de wethouders en ambtenaren. Het raadslidmaatschap brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Ik word enthousiast van de gesprekken en de ervaring die je opdoet. De komende periode zullen wij als gemeenteraad beslissingen moeten nemen. Hiervoor neem je als raadslid, fractie en gemeenteraad een juiste afweging nadat je alle belangen hebt afgewogen. Mijn eerste maand als raadslid: een enerverende en boeiende tijd. Ik kijk uit naar meer!

Meer berichten