Het voordeel van digitale boeken is dat je er zoveel mee kunt nemen als je wilt zonder dat dit ruimte in de bagage kost.
Het voordeel van digitale boeken is dat je er zoveel mee kunt nemen als je wilt zonder dat dit ruimte in de bagage kost. (Foto: De Bibliotheek)

Boeken: kies je voor papier of digitaal?

door Linda Kaspers, bibliotheek Wierden-Enter

WIERDEN/ENTER - Een papieren boek, in deze digitale tijd, roept al bijna een gevoel van nostalgie op. De geur van een papieren boek, de zwarte vlekken van de inkt op mijn duim als ik weer eens al lezend in slaap ben gevallen... Het is een heel fijn, vertrouwd gevoel. Maar het gebeurt me bijna niet meer, nu ik digitale boeken lees.

Ik lees iedere dag. Tot groot vermaak van mijn partner probeer ik lezen altijd te combineren met een andere activiteit. Koken, tuinieren, lopen... het kan allemaal ook lezend al is het soms wat onhandig. Maar sinds een paar jaar lees ik voornamelijk op een e-reader. En ik vind het fantastisch! Ik sleep mijn boekenkast overal mee naartoe! Ruim 300 boeken tot mijn beschikking in het park, bij de zwemles van de kinderen, in de wachtkamer van de tandarts. Wil ik op vakantie nog even de hele Harry Potter-serie van zeven dikke boeken opnieuw uitlezen? Geen probleem! Er hoeft maar één 'boek' mee in de rugzak.

De meningen zijn natuurlijk verdeeld. Veel mensen houden, net als ik, van het gevoel van een écht boek in hun handen. En voor sommigen voelt een e-reader niet als een boek. Dat kan en dat is natuurlijk prima. Voor hen hebben wij een gebouw vol prachtige papieren boeken. Voor diegenen die wel graag op een e-reader willen lezen hebben we een website vol met, grotendeels, dezelfde prachtige boeken.

Op www.onlinebibliotheek.nl kun je digitaal boeken lenen. Je kunt ze lezen op de e-reader, via de app of op laptop of pc. Alle genres die we in de fysieke bibliotheek hebben zijn ook digitaal vertegenwoordigd. Van streekromans tot (auto-)biografieën, van kinderboeken tot literaire thrillers en van poëziebundels tot informatieve boeken. Zelfs Engels- en Friestalige boeken ontbreken niet. Duizenden boeken die je met een paar drukken op de knop vanuit huis kunt lenen bij je eigen bibliotheek.

Het instellen van de computer en e-reader is even een werkje. Op de website van de Online Bibliotheek staat veel informatie om je hierbij te helpen. En mocht je er niet uitkomen dan kunnen we je in de bibliotheek ook zeker van dienst zijn. We helpen je graag bij het lenen van een e-book.

Op maandag 28 mei zijn er zowel in de bibliotheek Wierden als Enter speciale e-bookspreekuren. Kom langs met je e-reader en laptop, zodat we kunnen helpen om alles in orde te maken. Zo kan je met een goed gevulde e-reader op vakantie! In Wierden zitten we voor je klaar van 13.00 uur tot 14.00 uur en in Enter van 16.00 tot 17.00 uur. Veel leesplezier!

Meer berichten