Foto: Bert Kamp / Tubantia
Foto: Bert Kamp / Tubantia

Opbrengst Plé-Bek Bie Hek naar De Zonnebloem

door stichting Plé-Bek Bie Hek

WIERDEN - Ieder jaar houdt een groep vrijwilligers bij Café Hek in Wierden een grote playback show waarvan de opbrengst gaat naar een goed doel binnen de Wierdense gemeenschap. Dit jaar is dat de Wierdense afdeling van De Zonnebloem.

De Zonnebloem stelt zich tot doel om mensen, die door hun lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te komen, bij de samenleving te blijven betrekken. De Wierdense afdeling van Zonnebloem, die ongeveer 40 vrijwilligers en 100 gasten telt, tracht dit te verwezenlijken door het organiseren van allerlei activiteiten. Door de landelijke Zonnebloem werden er op regionaal en nationaal niveau allerlei vakantiereizen voor deze doelgroep gehouden. Maar helaas heeft de landelijke Zonnebloem in het afgelopen jaar om financiële redenen een ingrijpende beslissing moeten nemen. Alle vakantiereizen, zowel nationaal als regionaal zijn komen te vervallen. Veel van onze gasten keken erg uit naar deze vakanties, voor hun een van de weinige uitjes. "Daarom willen wij dit jaar ons 60-jarig jubileum aangrijpen om een feestelijke dag voor onze gasten en vrijwilligers te houden," aldus een woordvoerder van De Zonnebloem. "Enerzijds, om het vervallen van de regionale vakanties een beetje te compenseren, maar ook om de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem weer een duidelijk gezicht te geven."

Plé-Bek Bie Hek viert dit jaar haar 32-jarig bestaan, en zal dit groots vieren door niet alleen optredens van playbackacts, maar tevens zal er live muziek zijn, en zal een dj zorgen voor muziek die de gasten willen horen. Iedereen die mee wil doen aan deze bekende playbackshow kan zich ter plekke opgeven bij Café Hek in Wierden of via info@cafehek. Deelnemers dingen mee naar de geldprijzen die er te winnen zijn. Tevens is er een grote verloting met prijzen die door de Wierdense winkeliers ieder jaar weer ter beschikking worden gesteld.

Plé-Bek Bie Hek is op zaterdag 8 september om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Meer berichten