Van links naar rechts: Yuri Starrenburg, Henk Robben, Mariska Çubuk en Agnes Brouwer. Foto: Nienke Runneboom.
Van links naar rechts: Yuri Starrenburg, Henk Robben, Mariska Çubuk en Agnes Brouwer. Foto: Nienke Runneboom. (Foto: Nienke Runneboom )

Wierden is koploper sociaal ondernemen

WIERDEN - De gemeente Wierden heeft onlangs de hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) bereikt. Dat betekent dat de gemeente vooroploopt als het gaat om werkgelegenheid voor mensen in een kwetsbare arbeidspositie. Burgemeester Henk Robben heeft donderdag 26 april het PSO-certificaat in ontvangst genomen uit handen van Yuri Starrenburg van PSO Nederland.

 Burgemeester Henk Robben geeft aan blij te zijn met de waardering. "Het is erg belangrijk ons in te blijven zetten voor deze kwetsbare groep inwoners." Het doel van de PSO is om meer mensen in een kwetsbare arbeidspositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan het werk te helpen. De gemeente Wierden heeft de hoogste trede bereikt omdat er meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken dan in vergelijkbare organisaties. Daarnaast stimuleert de gemeente bedrijven en organisaties waarmee ze samenwerkt om hetzelfde te doen. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen, streeft de gemeente Wierden naar een inclusievere samenleving.

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Gemeente Wierden heeft Trede 3 bereikt en toont daarmee aan op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in de samenleving. Meer informatie over het PSO-keurmerk is te vinden op de website van PSO Nederland.

Meer berichten