Foto: Nienke Runneboom

Blijk van waardering

WIERDEN - Burgemeester Robben heeft koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan drie inwoners van de gemeente Wierden, die zich vele jaren hebben ingezet voor de maatschappij.

De 56-jarige Aad Kolthof heeft de onderscheiding 'Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Dit vanwege zijn vrijwilligerswerk bij diverse organisaties in de gemeente en daarbuiten. Op de uitgebreide lijst van Kolthof staat onder meer penningmeester van het College van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente Enter, vrijwilliger bij Atletiekvereniging Rijssen, mede-oprichter van het Alzheimer Café Hardenberg en lid van de ledenraad Rabobank Rijssen-Enter. Nog steeds is hij onder meer actief als penningmeester van het Palliatief Café Soelaas en penningmeester van Stichting Vrienden van Hospice 't Huis De Pastorie in Dalfsen.

Anton Ros (71) is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit heeft hij te danken aan zijn vrijwilligerswerk bij onder meer Juventa'12, bij stichting Historische Kring Wederden, bij een shantykoor, bij Woonzorgcentrum De Botterhof en De Zonnebloem.

Voor zijn inzet als raadslid en fractievoorzitter van Platform Progressief van 2006 tot en met 2018 heeft Bert Klaas (63) de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau gekregen.

Meer berichten