Foto: Studio HOD uit Enter

Driedaags festival op het Lageveld

WIERDEN - Het Lageveld Festival, met de naam het HOUDT nooit op, vindt plaats op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei. "Dit jaar is gekozen voor een bundeling van krachten wat voor een topweekend zorgt," aldus de organisatie. "Elke dag is er voor bezoekers van alles te beleven, maar geen dag is hetzelfde. Sportievelingen, avonturiers en lekkerbekken kunnen op het Festival hun hart ophalen."

"Elke dag kunnen bezoekers genieten van een hapje en drankje op het Foodplein, slenteren langs de marktkramen met onder andere kleding en sieraden, maar ook een reisbureau dat gespecialiseerd is in reizen naar Zuid- Afrika en Noorwegen," vertelt de organisatie. "Sportieve en avontuurlijke types kunnen gaan suppen of vliegen op het water met een flyboard." Ook kan men meevaren op één van de boten van de Wierdense Reddingsbrigade. "Daarna kun je genieten op het strand bij het concert op het water door de Harmonie Wierden of een wandeling maken langs de kunstwerken van de Woodcarvers. De kettingzaagkunstenaars, vijftien Woodcarvers van over de hele wereld, laten zien wat zij allemaal kunnen maken met een motorkettingzaag en een stuk hout," vervolgt de organisatie. Verder is er een heus infraplein met een heleboel machines en kunnen de kinderen een keer proberen te werken met een minigraver. "Natuurlijk mag ook Munsterhuis niet ontbreken, er zullen diverse auto's staan," laat de organisatie weten.

Programma
Op vrijdag 25 mei van 18.00 uur is er muziek op het drijvende podium. De dag erna zijn er vanaf 10.00 tot 23.00 uur diverse activiteiten. "Op zaterdag 26 mei is er volop actie en beweging op het park," zegt de organisatie. "Bezoek het Sport & Cultuurplein en ga op zoek naar een sport die bij jou past. Spring op een MTB en leer de fijne kneepjes van het Mountainbiken van MTB club Wierden. De echte bikkels volgen een training bij Evolve voor een fysieke en mentale uitdaging onder begeleiding. En natuurlijk zijn onze Woodcarvers druk bezig met hun creaties uit het hout te zagen. Ook kan je genieten van een heuse beeldentocht van Het Lageveld naar landgoed de Barkel en weer terug."

Het festival wordt afgesloten met de IJzeren Pot BBQ Challenge die plaatsvindt op zondag 27 mei. "Bij deze dagen wij alle liefhebbers uit om mee te doen aan deze eerste editie," vertelt de organisatie. "Ook is er een demonstratie met jachthonden waarbij de viervoeters onder andere met speels gemak wild opsporen." De activiteiten beginnen om 12.00 en duren tot 18.00 uur. Het hele programma is te vinden op de website.

Foto's: Studio HOD uit Enter.

Meer berichten