"De VVD schaart achter de gezamenlijke ambitie van politieke vernieuwing," zegt Rita Ekkelenkamp. Eigen foto.
"De VVD schaart achter de gezamenlijke ambitie van politieke vernieuwing," zegt Rita Ekkelenkamp. Eigen foto. (Foto: VVD Wierden)

'Belangrijk om transparant te zijn'

door Rita Ekkelenkamp, raadslid VVD

WIERDEN/ENTER - Zoals u weet zijn de gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug. Met een goede opkomst in de gemeente Wierden, er waren meer stemmers dan in 2014, zijn wij als VVD hartstikke tevreden.

In onze buurgemeente Almelo waren er vijftien partijen waarop gestemd kon worden, in Wierden 'gelukkig' maar vijf. Daarvan zijn er twee enkel lokaal georiënteerde partijen en drie partijen die zowel regionaal, provinciaal als landelijk connecties hebben.

De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Wierden waren voor iedereen een verrassing, zelfs voor de grote winnaar Nieuw Enter Wierden (NEW). De fase waarin we nu zitten - terwijl ik dit schrijf - is nog de informatieronde. Alle partijen mogen informatie delen met de informateur zodat deze objectief kan bepalen welke partijen het beste matchen.

Vrijdag 6 april was de eerste beschouwing van de informateur, een spannend moment voor alle partijen. De tijd zal dit stuk al hebben ingehaald, maar weet dat wij als VVD het belangrijk vinden om open en transparant te zijn. Van ons mag er zoveel mogelijk gedeeld worden met inwoners omdat het immers gaat om de door hun gekozen gemeenteraad.Wij zullen ons hier ook hard voor maken, ongeacht of wij in het college mogen komen of niet. U kunt ons volgen via Facebook. We zullen hier de komende tijd weer berichten op plaatsen. Wij scharen ons achter de gezamenlijke ambitie van politieke vernieuwing. Vernieuwing hand in hand met vakmanschap en een juiste prioritering.

We gaan spannende jaren tegemoet, waarbij de gemeente behoefte heeft aan een stevig en kundig gemeentebestuur. Als VVD Wierden-Enter blijven wij ons hard maken om een stabiele gemeente te blijven, die haar financiën goed op orde heeft, dingen die noodzakelijk zijn op de eerste plaats weet te zetten en daarnaast nog wat geld weet over te houden om 'leuke dingen' voor onze inwoners te kunnen realiseren.

Meer berichten