De mannen van het koor zingen uiteenlopende liederen tijdens het voorjaarsconcert. Foto: Rob Nijhuis.
De mannen van het koor zingen uiteenlopende liederen tijdens het voorjaarsconcert. Foto: Rob Nijhuis. (Foto: Rob Nijhuis (nieuwe foto, alleen deze foto van het koor gebruiken!))

Samen de lente muzikaal verwelkomen

WIERDEN - Het Algemeen Wierdens Mannenkoor (AWM) verzorgt dit jaar samen met een gastkoor en een blokfluitensemble een klankvol voorjaarsconcert op zaterdag 21 april in de Gereformeerde Kerk aan de Spoorstraat 7 in Wierden.

Het concert begint om 20.00 uur en de kerk is vanaf 19.30 open.Aan het concert zal deze keer, naast het Algemeen Wierdens Mannenkoor, het vrouwenkoor Mille Colori uit Vriezenveen meewerken en het landelijk bekende blokfluitensemble FEW uit Wezep.

Mille Colori
Het vrouwenkoor Mille Colori werd in 2006 opgericht door de huidige dirigente Henny Hoedeman en bestaat uit twintig enthousiaste leden, die door samen te zingen een kleurrijk en gevarieerd repertoire ten gehore brengen. Ze vertolken bekende liederen vooral uit de musical- en popwereld.

FEW
Het blokfluitensemble FEW bestaat uit zes dames die verschillende blokfluiten bespelen, variërend van de sopranino, een klein fluitje van 17 centimeter, tot de subbas van meer dan twee meter lengte. Het gebruik van dit instrumentarium geeft de mogelijkheid tot variatie in klankkleur en effecten.

"Voor het optreden in het concert is gekozen voor een mooi en afwisselend programma dat zeker het publiek zal aanspreken en boeien," vertelt een woordvoerder. "Ook het AWM heeft voor dit concert gekozen voor een gevarieerd programma van bekende, maar ook minder bekende liederen, die in ieder geval bedoeld zijn om het publiek het voorjaar muzikaal te laten voelen."

Het Algemeen Wierdens Mannenkoor wordt begeleid door Arie Kraak op de piano. "Het belooft een bijzonder geheel te worden en het is zeker de moeite waard kennis te maken met de muziek van blokfluitensemble en de klanken van de koren," aldus de woordvoerder. Het geheel staat onder leiding van Frauke Langbein, dirigente van het Wierdense koor.

Meer berichten