Iedereen met een klassieke motor kan meerijden tijdens de toertocht op zondag 29 april.
Iedereen met een klassieke motor kan meerijden tijdens de toertocht op zondag 29 april. (Foto: H. de Wilde)

Op pad met motoren uit vervlogen tijden

door de Enterse Motorclub

ENTER - Een paar leden van de Enterse Motorclub (EMC) besloten ruim veertig jaar geleden om meer activiteiten te gaan organiseren. De 40ste editie van de Veteranenrit vindt plaats op zondag 29 april. Deze valt samen met de 31ste editie van de Klassiekerrit.

 "Op 16 juni 1979 is de eerste veteranenrit verreden," vertelt een woordvoerder. "Later is daar de klassiekerrit bij gekomen." De heer C. Verschut uit Dieren rijdt na 40 jaar nog steeds mee. Toen op een Opel uit 1928, maar nu op een Schüttoff F 350 Sport. Ook dit jaar zijn er vele veteranen- en klassieke motoren te zien. Veteranen zijn motoren die gebouwd zijn voor de Tweede Wereldoorlog. Deelnemers moeten lid zijn van de Veteraan Motor Club (VMC).

Klassiekers zijn motoren van 25 jaar en ouder. Deze zullen een toertocht rijden. Bezitters van zo'n motor kunnen deelnemen aan deze tocht. De tocht is bewegwijzerd en bestaat uit een ochtend- en middagrit, met een pauze tussendoor. Inschrijven kan online maar ook in 't Kluphoes vanaf 9.00 uur. Om mee te doen hoeft men geen lid van de VMC of EMC te zijn. Klassieke motoren starten vanaf 10.30 uur. Vanaf 11.00 uur gaat er elke minuut een veteranenmotor van start. Publiek is ook welkom bij 't Kluphoes, waar alle gelegenheid is om de motoren uit vervlogen tijden te bewonderen en een praatje te maken. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op de website

                

Meer berichten