Roofvogels vliegen over het Binnenhof tijdens een show op vrijdag 27 april.
Roofvogels vliegen over het Binnenhof tijdens een show op vrijdag 27 april. (Foto: Oranjevereniging Wierden)

Gezellige Koningsdag verwacht in Wierden

WIERDEN - Het bestuur van de Oranjevereniging Wierden is al enige tijd druk bezig met de voorbereidingen voor een bruisende Koningsdag. De festiviteiten worden afgetrapt op donderdag 26 april en gaan door tot zaterdag 28 april. Voor de feestavond heeft het bestuur enkele bekende namen weten te strikken, waaronder dj Paul Rabbering.

Voor de wat oudere Wierdenaren beginnen de activiteiten op donderdag 26 april om 14.00 uur. "Tot onze grote blijdschap is gelegenheidskoor De Golden Oldies weer aanwezig op het podium in de feesttent op het Binnenhof," vertelt een woordvoerder. "Onder muzikale leiding van Marion Paauwe zullen zij liedjes zingen die herkenbaar zijn voor iedereen. Liedjes die herinneringen oproepen aan vroeger. En natuurlijk mag er meegezongen worden." De Golden Oldies bestaan uit ruim vijftig 65-plussers en worden begeleid door Harold Damink op gitaar, Martin Eugelink op basgitaar, Hans Welling met slagwerk en Tom Meulman op toetsen. Ook Jannoa oet Nötter komt op bezoek. Jannoa zit altijd vol verhalen en zij gaat iedereen vermaken met een Twentse bingo. Iedereen moet goed luisteren naar haar verhaal. Komt een getal uit haar verhaal voor op de bingo-kaart dan mag dat getal weggestreept worden. Uiteraard praat Jannoa Twents. Iedere bezoeker speelt gratis mee. Lees verder op pagina 4.

Koningsnacht wordt muzikaal ingeluid met een feestavond op donderdag 26 april om 20.30 uur in de tent. De band Saints 'n Sinners staat deze Koningsnacht op het podium in Wierden. De entree is gratis.

"Op vrijdag 27 april is er genoeg te doen in het centrum van Wierden," vertelt de woordvoerder. "Om 9.00 uur vindt de traditionele aubade ter ere van de verjaardag van de koning plaats op het bordes van het gemeentehuis. De vlag wordt gehesen. Ook wordt het Nederlandse en Twentse volkslied gezongen. Harmonie Wierden is aanwezig voor muzikale begeleiding. Scouting Llanos helpt bij het hijsen van de vlag."

Festiviteiten
"De meeste winkels zijn open en er is een vrijmarkt. Hieraan zijn geen kosten verbonden en opgave is niet nodig." Voor kinderen zijn er diverse kinderspelletjes en attracties. Om 14.00 uur kunnen bezoekers op het Binnenhof genieten van een roofvogelshow door een gecertificeerd valkenier. "Op dit plein is er hele dag muziek. Dj Pim draait de mooie plaatjes vanuit zijn DJ Bussie."

Een dag later gaan de festiviteiten gewoon door. In de feesttent op het Binnenhof is en darttoernooi. "Hier mag iedereen die kan darten aan meedoen," aldus de organisatie. "Er is een prijzenpot met 1100 euro. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro, dit is inclusief een consumptie. Het darttoernooi begint op 28 april om 12.30 uur. Inschrijven dient voor 12.00 uur te gebeuren."

In de avonduren barst het feest weer los in de tent. Stef Ekkel geeft een optreden om 21.30 uur. Daarna draait dj Paul Rabbering tot 00.30 uur.

Op zondag 29 april om 15.00 uur worden de festiviteiten afgesloten met een moment van bezinning tijdens de Oecumenische dienst. "Wij hopen op veel gezelligheid in het centrum rond Koningsdag," zegt de woordvoerder.

Meer berichten