Gerco Schröder won met zijn paard Glock's Debalia. vorig jaar de Grote Prijs. Foto: Fototrailer.
Gerco Schröder won met zijn paard Glock's Debalia. vorig jaar de Grote Prijs. Foto: Fototrailer. (Fototrailer)

Outdoor Wierden begint week eerder

WIERDEN -  Het internationaal springen in Wierden begint dit jaar voor het eerst op woensdag 16 mei met de openingsdag van Outdoor Wierden, het internationaal springconcours op CSI1* en CSI2* niveau.

"Een week eerder dan gewend, op aanvraag van ruiters. Anders zaten we in hetzelfde weekend als diverse andere internationale springevenementen," vertelt wedstrijdleider Marinus Vos. Dat de ruiters boven alles centraal gesteld worden in Wierden kenmerkt deze uitspraak.

Drie rankingproeven
Om springruiters vanuit heel Europa en zelfs daarbuiten naar het Twentse concours te trekken, heeft Outdoor Wierden opnieuw drie Longines rankingproeven op de agenda gezet. Dit zijn rubrieken met een hoge prijzenpot en plaatsingspunten om te klimmen op de wereldranking. De winnaar van de Grote Prijs op zaterdag 19 mei rijdt met een Ford Fiesta de piste uit, net als Gerco Schröder vorig jaar na zijn winnende rit op Glock's Debalia.


In de week tussen Outdoor Wierden en Dutch Youngster Festival biedt Manege de Vossenbos landelijke ruiters de gelegenheid om te komen springen op dinsdag 22 mei. Op woensdag 23 mei is er oefenspringen voor ponyruiters. Van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 mei wordt de Dressuur Challenge klasse B tot en met ZZ-Licht georganiseerd.

Youth FEI Nations Cup
Het Dutch Youngster Festival, het enige jeugdconcours in Nederland met landenwedstrijden, is door de FEI opgenomen in de officiële Youth FEI Nations Cup reeks. Het jeugdconcours in Wierden voor pony's, Children, Junioren en Young Riders is elk jaar opnieuw een graadmeter voor het Europees kampioenschap springen jeugd en vindt dit jaar plaats van 30 mei tot en met 2 juni. Het Dutch Youngster Festival is al jaren één van de belangrijkste jeugdconcoursen van Europa en behoudt die status met de toetreding tot de prestigieuze Youth FEI Nations Cup.

De finale van het Dutch Youngster Festival zal rond december plaatsvinden op een nog nader te bepalen evenement. Europese landen zullen de beste jonge talenten opstellen voor de landenwedstrijden. Meer informatie staat op de website.

Meer berichten