Bij Galerie Groot'n Jans/Historische Kring aan de Appelhofdwarsstraat is nu ook een Tourist Infopunt te vinden.
Bij Galerie Groot'n Jans/Historische Kring aan de Appelhofdwarsstraat is nu ook een Tourist Infopunt te vinden.

Meer Tourist Infopunten in gemeente

WIERDEN/ENTER -  Vakantiegangers, voorbijgangers en inwoners kunnen sinds zondag 1 april toeristische informatie verkrijgen bij de verschillende nieuwe Tourist Infopunten in Wierden, Enter en de buurtschappen.

Tourist Info Wierden-Enter heeft daarvoor een aantal infopunten ingericht. Deze zijn te vinden bij Galerie Groot'n Jans/Historische Kring aan Appelhofdwarsstraat in Wierden, bibliotheek Wierden aan de Pouliestraat, bibliotheek Enter aan de Oude Pastoriestraat en vanaf eind april bij Musea van Enters Erfgoed aan de Hogebrink in Enter. In de buurtschappen zijn de nieuwe locaties van de Tourist Infopunten bij het Diepvrieshuisje aan de Grimbergweg in Notter, Skoap'nskot aan de Piksenweg in Hoge Hexel en vanaf eind april bij Schippersherberg Binnengait, Kartelaarsdijk in Bullenaarshoek.

Bij onder andere de bibliotheken, Enters Erfgoed en de Historische Kring Wederden nemen vrijwilligers de gastheerschaptaak waar. De overige punten zijn onbemand. Naast deze infopunten wordt de toeristische informatie ook aangeboden bij de recepties van de verschillende campings en bungalowparken in Wierden, zoals bij Landgoed De Elsgraven in Enter.

Op alle infopunten is gratis informatie verkrijgbaar over Wierden, Enter, de Reggestreek en Twente. Bij de infopunten in de bibliotheken en bij de verblijfsaccommodaties worden ook routekaarten voor het wandelen, fietsen en mountainbiken verkocht. Deze kaarten kosten 4,95 euro per stuk.

De infopunten zijn ingericht ter vervanging van de baliefunctie die eerder door Tourist Info Wierden-Enter werd uitgevoerd. Sinds januari van dit jaar is de baliefunctie niet meer beschikbaar. Hierop is Tourist Info gestart met het inrichten van de infopunten om tijdig voor de start van het toeristische seizoen klaar te zijn voor de ontvangst van toeristen en om de eigen inwoners de gelegenheid te bieden om gedrukte informatie te verkrijgen.

Meer berichten