De Independent Bookstore Day wordt in Wierden afgesloten met een meet&greet met schrijfster Marieke Nijkamp, bekend van haar debuutroman 'This Is Where It Ends'.
De Independent Bookstore Day wordt in Wierden afgesloten met een meet&greet met schrijfster Marieke Nijkamp, bekend van haar debuutroman 'This Is Where It Ends'. (Foto: Marieke Nijkamp site)

Zelfstandige boekwinkel staat centraal

WIERDEN - De tweede editie van Independent Bookstore Day vindt plaats op zaterdag 14 april. De zelfstandige boek- en kantoorvakhandel Reterink doet hier ook aan mee. "Die dag zijn er bijzondere activiteiten, waaronder optredens van schrijvers en dichters," vertelt een woordvoerder. "Ook is er een demonstratie handlettering."

Bij Reterink in Wierden treden onder meer Marieke Nijkamp, Ria Lazoe en Yvonne Doornebosch van lttrsbYvnn op.Kinderen kunnen naar de winkel toekomen om te kleuren. "Ook kunnen zij de kleurplaat inleveren en dan krijgen zij een Vos en Haas verjaardagsposter," aldus de woordvoerder. "Natuurlijk lezen we ook voor uit Vos en Haas, is er iets lekkers te drinken en te snoepen."

Auteurs van het boek Joodse Huizen deel 4 komen vertellen over de verhalen van de Joodse bewoners van voor de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Het eerste exemplaar van deel 4 zal zondag 15 april officieel worden gepresenteerd.

Yvonne Doornebosch van lttrsbYvnn zal een demonstratie handlettering en brushlettering geven.
"De Wierdense kinderboekenschrijfster Ria Lazoe (Gierveld) zal een tipje van de sluier oplichten over haar nieuwe boek 'Er mag zoveel niet' welke eind juli zal verschijnen," vertelt de woordvoerder. "Natuurlijk zal ze ook haar vorig jaar verschenen boek 'Het pistool' en haar eerder verschenen titels te signeren."

Boekenwurm
"We sluiten af met een meet&greet met Marieke Nijkamp. Marieke Nijkamp is een geboren en getogen Nederlandse en in hart en nieren Twentenaar," zegt de woordvoerder. "Ze vertelt al van jongs af aan verhalen en als echte boekenwurm leest ze alles wat los en vast zit. Ook is ze altijd gefascineerd geweest door taal, ideeën, en fantasie. Mariekes debuutroman, This Is Where It Ends, is in 2016 in de Verenigde Staten verschenen. Dit young adult verhaal, dat ruim zestig weken in de New York Times bestsellerlijst heeft gestaan, volgt vier tieners gedurende de 54 minuten van een schietpartij op een middelbare school. De Nederlandse editie van This Is Where It Ends, met de titel 54 Minuten, is in 2016 verschenen bij HarperCollins Holland en won de Hebban Award voor Beste Young Adult. Ook zal Marieke boeken signeren."

Independent Bookstore Day draait om boekwinkels die zelfstandig opereren en niet onder de vlag staan van een groter bedrijf. Bijna tweehonderd zelfstandige boekhandels doen mee. Zij ontvangen ruim honderd schrijvers en dichters. Van de winnaar van de Boekhandelsprijs 2018 Murat Isik tot Suzanna Jansen; van kinderboekenschrijver Vivian den Hollander tot Jan Wolkers-biograaf Onno Blom; van winnaar Hans Spitsbaard van Heel Holland Bakt tot Jeroen Siebelink van het Tony Chocolonely-boek.

Speciale uitgaven
"Er zijn ook speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn," laat de woordvoerder weten. "Het gaat om bijna zeventig exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken, onder anderen van Alfred Birney en Andy Griffiths, Nigella Lawson, Dan Brown Frank Krake en Paolo Cognetti."

Meer berichten