Bij de regiofinales in Waalwijk eind mei is Raduga Enter goed vertegenwoordigd.
Bij de regiofinales in Waalwijk eind mei is Raduga Enter goed vertegenwoordigd. (Foto: Radugs Enter)

Raduga naar Nederlands Kampioenschap turnen!

door Raduga

NIEUWEGEIN / ENTER - In Nieuwegein vonden afgelopen weekend de halve finales voor het Nederlands Kampioenschap plaats. Er hadden zich maar liefst zes Raduga turnsters voor deze landelijke halve finale geplaatst, waarvan vijf turnsters in de derde divisie en één in de tweede divisie.

Pupillen 1 Femke Sloof en Roosmarijn Bolscher (geboren 2008) en in de andere baan pupil 2 Philine Bolscher (geboren 2007) mochten op zaterdag 7 april het spits af bijten. Roosmarijn en Femke startten sterk op brug, waarbij Roosmarijn direct een dijk van een score neerzette. Femke straalde vooral op het zenuwtoestel balk. Op vloer lieten beide turnsters wat kostbare punten liggen, maar op sprong hebben ze absoluut weer laten zien wat ze konden en sloten daarmee de wedstrijd tevreden af. Philine begon prima op sprong, brug verliep ook foutloos, maar op balk turnde ze sterker dan ooit. Hierna hoefde ze alleen haar wedstrijd nog af te maken op vloer en dit deed ze dan ook erg goed. Uiteindelijk bleken de nichtjes Roosmarijn en Philine Bolscher voldoende punten bij elkaar te hebben geturnd en plaatsten zich hiermee voor het NK. Roosmarijn kreeg nog een kers op de taart met een brugfinale. Philine staat als reserve in de balkfinale. Voor Femke was het halen van deze wedstrijd al een cadeautje en kan dan ook absoluut trots zijn op haar prestaties.

Daarna was het de beurt aan jeugdturnsters Elisa Raatgever en Jente Stamsnijder (geboren 2005). Zij mochten zelf samengestelde oefeningen laten zien en moesten beginnen op balk waarbij Elisa een wat twijfelachtige oefening liet zien en waar het voor Jente helaas mis ging. Als deze meiden nog wat van de wedstrijd wilden maken, moesten ze op de vloer alle zeilen bij zetten. Jente herpakte zich heel knap en liet een stralende oefening zien waarbij ze de jury inpakte met stabiele elementen en een prachtige uitstraling. Elisa steeg boven zichzelf uit op vloer, turnde heel strak en stabiel. Beide oefeningen waren goed voor hoge scores. Elisa maakte haar wedstrijd stabiel af op sprong en brug. Jente heeft tijdens het laatste toestel echt nog alles op alles gezet om te proberen haar valse start goed te maken, waarbij ze zich turnde naar een derde brugscore en een ticket voor de toestelfinale in de wacht sleepte. De hoge vloerscores bleken aan het eind goed voor een toestelfinale voor zowel Elisa als Jente. Daarnaast heeft Elisa zich ook naar de felbegeerde allround finale geturnd.

Trainsters Mandy en Jolien hadden voor het weekend een hotel geboekt in de buurt van Nieuwegein, want zondagochtend mochten zij zich weer in dezelfde wedstrijdzaal melden.Turnster AnneSophie Abbink (geboren 2006) van jeugd 1 turnde haar halve finale in de tweede divisie.Haar brugoefening kwam ze prima door, maar helaas waren er te veel zenuwen voor het toestel balk. Dan is het heel moeilijk om jezelf zo op te laden om de wedstrijd nog goed af te maken, maar dit heeft ze heel knap gedaan. Ze straalde op vloer naar zowel de jury als de aanwezige fotografen en kreeg een mooie hoge score (6e). Op sprong knalde ze er nog twee stabiele sprongen uit en sloot de wedstrijd daarmee goed af. Ze kan met opgeheven hoofd terugkijken op haar prestaties in dit hoge niveau.

Trainsters Mandy en Jolien Altena mogen met drie allroundfinales en vier toestelfinales absoluut tevreden en trots terugkijken op dit mooie wedstrijdweekend. De turnselectie van Raduga Enter wordt hiermee weer goed vertegenwoordigd in de landelijke finales turnen dames eind mei in Waalwijk.

Meer berichten