Elftalleider Thijs ter Harmsel, EV-voorzitter Dick ter Harmsel en Ron Smit die zijn 250ste wedstrijd voor E.V. speelde en daarvoor gehuldigd werd. Ook scoorde hij twee doelpunten. Foto: Henk Pluimers.
Elftalleider Thijs ter Harmsel, EV-voorzitter Dick ter Harmsel en Ron Smit die zijn 250ste wedstrijd voor E.V. speelde en daarvoor gehuldigd werd. Ook scoorde hij twee doelpunten. Foto: Henk Pluimers. (Foto: Henk Pluimers)

Echte mazzelmiddag voor Enter Vooruit

door Jan Scholten

ENTER - Enter Vooruit en Sparta Enschede speelden een match van afgekloven nagels en uit het hoofd getrokken haren, waarbij de thuisploeg met 3-1 winst én met een flinke sisser de grasmat verliet.

Binnen drie minuten miste de jeugdige Sietse Velten (al mag je dat een keer overkomen op jonge leeftijd) faliekant een bal. Daan Akkerman zette z'n elfde streepje achter z'n doelpuntentotaal en de 0-1 op het scorebord. E.V. trok daarna het laken wel naar zich toe met wat meer balbezit, maar de Spartanen glipten keer op keer door een wankelende defensie van de Enternaren. In Enter moest men lang wachten voordat de bewoners van De Werf op het toneel verschenen. Maar toen was het ook onmiddellijk 'kassa'. Wout Velten slingerde zich door de Spartaanse stellingen, keeper Sander Ensink ging grabbelen en Ron Smit hagelde de 1-1 tegen de touwen. Dat gaf wat vertrouwen bij de gastheren, maar tegenstoten van Sparta bleven voor hachelijke momenten zorgen. Dat werd direct na rust nog eens bewaarheid. De gasten gooiden serieus de kaarten op tafel, maar bezweken telkenmale in het één-tegen-één-gevecht met doelman Velten. Toen E.V. naar z'n tweede adem aan het zoeken was, lag de knikker plotsklaps achter Sparta-goalie Ensink in de netten. Ron Smit verzorgde de voorbereidende werkzaamheden, de balaanname van Wout Velten was voortreffelijk en de afwerking klasse: 2-1. De gelijkmaker sluimerde al vlak daarna. Lars Kikkert zag z'n uithaal haar Waterloo vinden op de Enterse lat, Ronald te Morsche knalde het speeltuig voorlangs en Dewi Perik mocht moederziel alleen richting Velten vertrekken, maar vond opnieuw de doelman op z'n pad. De brigade van Hodes speelde tot aan de limieten. Steeds meer kwamen de Enternaren piepen voor de kooi van Ensink en in het laatste kwart schoot feestvarken Ron Smit, na een hoekschop, vanaf 5 meter de Spartaanse hoop definitief de vernieling in, 3-1.

Toen werd de witte vlag bij de trawanten van hoofdman Niks toch maar uit de kast gehaald.

Na afloop kon kapitein Hodes geen lijst van fijne lichtpuntjes overleggen, het vertoonde spel maakte dat er om de zege een klein zwart randje kon worden getekend, maar al met al toch weer een resultaat om zaterdagnacht mee onder het kussen te nemen.

Meer berichten