Tijdens de inloopavond kregen bezoekers een rondleiding en konden vragen stellen over de bouwkundige mogelijkheden. Foto: Jolien van Gaalen.
Tijdens de inloopavond kregen bezoekers een rondleiding en konden vragen stellen over de bouwkundige mogelijkheden. Foto: Jolien van Gaalen.

Zestig bezoekers bij inloopavond De Touwladder

WIERDEN -Ongeveer zestig mensen waren aanwezig bij een rondleiding door De Touwladder. Het grootste gedeelte was geïnteresseerd in een ruimte in het gebouw aan de Schoolstraat in Wierden. Daarnaast waren er ook buurtbewoners, die benieuwd waren naar de ideeën die al zijn ingediend.

De gemeente Wierden heeft de inloopavond georganiseerd omdat ze op zoek is naar huurders voor het gebouw, dat na de zomervakantie grotendeels leeg komt te staan. Geïnteresseerden kregen zo de kans om De Touwladder van binnen te bekijken en vragen te stellen over de bouwkundige mogelijkheden.

In haar zoektocht naar huurders maakt de gemeente gebruik van wierden.ikpraatmee.nl. Mensen die geïnteresseerd zijn in het huren van een ruimte, kunnen zich melden door uiterlijk zondag 15 april 2018 de vragenlijst over De Touwladder op wierden.ikpraatmee.nl in te vullen. Ook buurtbewoners en andere inwoners kunnen ideeën doorgeven via die vragenlijst.

Een greep uit de ideeën
Tot nu hebben 150 mensen de vragenlijst ingevuld. Voor het grootste gedeelte gaat het om inwoners die laten weten wat zij in het gebouw zouden willen zien. De ideeën van inwoners zijn zeer divers: van kinderopvang tot veteranencafé, van kunsthuis tot medisch centrum. Een greep uit de ideeën werd getoond tijdens de inloopavond.

Daarnaast hebben 15 potentiële huurders zich tot nu toe gemeld via de vragenlijst. "Maar ik hoop dat nog meer geïnteresseerden de vragenlijst op wierden.ikpraatmee.nl invullen," aldus wethouder Span. "Dat kan nog tot 15 april."

Meer berichten