Sinds vorige week bieden De Klup Twente en zorgorganisatie 's Heeren Loo ook opvang op de zaterdag voor kinderen met een zorgindicatie. Foto: Hanny ter Doest.
Sinds vorige week bieden De Klup Twente en zorgorganisatie 's Heeren Loo ook opvang op de zaterdag voor kinderen met een zorgindicatie. Foto: Hanny ter Doest. (Foto: Hanny ter Doest)

Voor het eerst ook opvang op zaterdag

WIERDEN/ALMELO - Stichting de Klup Twente en zorginstelling 's Heeren Loo breiden hun gezamenlijke BSO-aanbod uit voor kinderen uit het speciaal basisonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs uit de gemeente Wierden en omstreken. "Voor het eerst komt er ook weekendopvang op de zaterdag," vertelt een woordvoerder.

Kinderen met een indicatie uit het regulier basisonderwijs kunnen daar eveneens terecht. De eerste weekendopvang was zaterdag 31 maart in het Meester Siebelinkhuis in Almelo. "Weekendhuizen sluiten, opvang voor kinderen met een beperking versobert, maar de behoefte aan goede opvang in de vrije tijd is onverminderd groot, zo niet groeiende," vertelt de woordvoerder. "Regisseurs van de gemeente klopten aan bij stichting de Klup Twente en hebben gevraagd naar opvangmogelijkheden voor kinderen uit het speciaal onderwijs in het weekend. In veel gevallen in het belang van de kinderen zelf, soms ook ter ontlasting van het hele gezin."

De Klup Twente en 's Heeren Loo besloten daarop hun BSO-aanbod van vijf dagen in de week in eerste instantie uit te breiden met een zaterdag in de maand. "Er wordt voorzichtig gestart om te kijken hoeveel behoefte er is. Mocht blijken dat er veel kinderen worden aangemeld voor de weekendopvang, dan zal het aantal zaterdagen worden uitgebreid," aldus de woordvoerder. "Mocht de behoefte nog groter zijn, worden er ook extra groepen opgestart."

De weekendopvang is voor kinderen uit Wierden, Almelo en andere gemeenten in de regio. "Het gaat om een zogenaamde maatwerkvoorziening," vertelt de woordvoerder. "Dat betekent dat deze opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die een indicatie voor zorg hebben of krijgen van een wijkcoach of regisseur. Ook kinderen met een beperking en een indicatie die naar het regulier onderwijs gaan, kunnen bij de weekendopvang terecht."

"Ook hier is er sprake van kleine groepen, veel begeleiding en een gestructureerd activiteitenaanbod. De accenten liggen daarbij op beweging en buitenspelen met daarnaast leuke creatieve activiteiten en bakken en koken. Er worden ook uitjes gemaakt, naar bijvoorbeeld natuurspeelplaatsen en het speelbos," laat de woordvoerder weten. "Bij slecht weer wordt het gamecentrum FUN-IE-FIT ingezet, ook omdat kinderen daar hun energie kwijt kunnen. In vakantie biedt de BSO tien van de twaalf vakantieweken opvang."

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Marja Scheper van De Klup Twente via Marja@deklup.nl of 06-51 17 19 64.

Meer berichten