Hugo, Margot en Meike kregen een prijs voor hun Palmpasenstok.
Hugo, Margot en Meike kregen een prijs voor hun Palmpasenstok.

Organisatie geeft Palmpaasstokje door

In het artikel in de krant is een fout geslopen. Twee keer staat de Dorpskerk vermeld, dit had uiteraard de Hervormde Kapel moeten zijn. Onze excuses hiervoor.

WIERDEN - Hugo, Margot en Meike kregen een prijs voor de allermooiste Palmpasenstok. Met deze prijsuitreiking werd een succesvolle Palmpasenoptocht afgesloten. Onder begeleiding van Harmonie Sint Jan liepen veel ouders en kinderen mee.

De vrolijke stoet begon bij de Gereformeerde Kerk aan de Spoorstraat om vervolgens kinderen op te halen bij de Rooms-Katholieke Kerk Sint Jan de Doper aan de Stationsstraat. Laatste stop was de Hervormde Kapel aan de Dahliastraat. Daarna trok de optocht naar Het Holtinck, waar bewoners genoten van de vele deelnemers die door het gebouw liepen. Sommige bewoners stonden klaar met een gezond tussendoortje om de kinderen welkom te heten. Na de prijsuitreiking door wethouder Roselien Slagers kregen de kinderen nog een roos en een warme snack.

Ouders gezocht
De organisatie is in handen van Everdien Companje, Jenny Brunsman en Henriëtte Vos. Als moeders van jonge kinderen zijn zij twaalf jaar geleden begonnen met de organisatie van Palmpasenoptocht. "Dit doen we samen met de Gereformeerde Kerk, RK-kerk Sint Jan de Doper en de Hervormde Kapel," vertelt Companje. "Het geeft heel veel voldoening en het is een mooie traditie. Om dit voort te zetten, zijn wij op zoek naar andere ouders die hierbij aan willen sluiten." Onze kinderen zijn inmiddels tieners en jongvolwassenen/ Daarom willen wij het stokje doorgeven aan ouders met jonge kinderen. Het zou jammer zijn als dit stopt, zeker als je al deze kinderen ziet. Wij hebben dit al meerdere jaren gevraagd, maar er melden zich geen nieuwe ouders. Daarom zijn we doorgegaan. Maar nu hebben we toch echt de knoop doorgehakt."

Meer berichten