Zes bekende inwoners van de gemeente kruisen de degens bij Maestro. Foto: Clementien Stokkingreef.
Zes bekende inwoners van de gemeente kruisen de degens bij Maestro. Foto: Clementien Stokkingreef. (Foto: Clementien Stokkingreef)

Op zoek naar beste maestro in Wierden

door Culturele Raad Wierden

WIERDEN -  Het is bijna zover. Zaterdag 17 maart nemen zes bekende Wierdenaren nemen het dirigeerstokje ter hand bij Maestro. Zij dirigeren het A-orkest van Harmonie Sint Jan en brengen samen een bekend en populair werk ten gehore.

Burgemeester Henk Robben, restauranteigenaar Mark Rutgers van de Oale Marckt, oud-directeur van de St. Jozefschool Frans Poelman, Ria Broeze van de Historische Kring Wederden, oud-ondernemer Wilma Hakkert en eigenaresse van schoonheidssalon Désiree Vreriks strijden om de titel Maestro 2018 van Wierden.

Oefenen
"De kandidaat-dirigenten hebben de afgelopen weken al meerdere malen geoefend om het dirigeren onder de knie te krijgen. Zij staan onder begeleiding van muzikale vakmensen," vertelt een woordvoerder. Uiteindelijk beoordeelt een driekoppige jury de prestaties van de dirigenten in spe. Op de Maestro-avond vallen er in de eerste ronde vier dirigenten af. Na de pauze mogen er twee door naar de tweede ronde. Zij dirigeren dan een werk met solist Marion Paauwe."De jury bestaat uit de dirigenten Nico Griffioen, Stefan Blaak en Herbert Bonvanie.

Publiek kiest ook
"Het publiek, de orkestleden en de jury kiezen na de pauze als de twee overgebleven dirigenten hun werk gedirigeerd hebben, hun favoriet. Dat gebeurt door een van de twee gekleurde strookjes, die bij binnenkomst uitgereikt zijn, roze of groen, in de collectedozen te doen. Deze strookjes worden geteld en degene die de meeste stemmen heeft is de winnaar. "Deze persoon mag zich de Maestro 2018 van Wierden noemen en ontvangt als herinnering een bronzen beeldje van een dirigent. Ook mag de winnaar als gastdirigent optreden tijdens het Vijverconcert voor het gemeentehuis op vrijdag 13 juli. "Alle zes de dirigenten mogen hun baton houden als herinnering," aldus de woordvoerder.

Maestro vindt plaats in de R.K. kerk Sint Jan de Doper aan de Stationsstraat 22. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Reterink.

Meer berichten
Shopbox