Het blijft spannend in de top van het zaterdagamateurvoetbal: de eerste vier teams wonnen allemaal. Foto ter illustratie.
Het blijft spannend in de top van het zaterdagamateurvoetbal: de eerste vier teams wonnen allemaal. Foto ter illustratie. (Foto: Freeimages.com)

SVZW blijft jacht vervolgen, concurrentie wint eveneens

door Gerhard Nijmeijer

WIERDEN / NUNSPEET - Op sportpark De Wiltsangh in Nunspeet ontving de nummer zes op de ranglijst de gasten uit Wierden, de nummer twee. De Wierdenaren hadden wat recht te zetten na de eerdere nederlaag (1-2) op Het Lageveld, in een wedstrijd waarin Henk Baum de gastheren toen de das omdeed.

Baum ontbrak echter en bleek de tegenstander aldus danig verzwakt. SVZW had zich voorbereid op een moeilijke uitwedstrijd, zeker na het onverwachte verlies thuis tegen Hierden en wilde zonder meer de punten mee terugnemen naar Wierden. Nunspeet, een stugge en lastige tegenstander, was gisteren niet in goeden doen daar op de Veluwe, hoewel het daar in de beginfase geenszins op leek. De eerste echte kans kwam in de 15e minuut uit een corner door Dani Schmitz die door Gieljan Tissingh naast werd gekopt en even later had Christian van de kamp de score moeten openen, maar SVZW doelman Jens Veldwachter redde zijn club van dichtbij voor een achterstand. Vervolgens belandde het schot van Dani Schmitz recht in de handen van diezelfde keeper en was de vrije trap van een meter of vijfentwintig net iets te hoog gemikt door dezelfde speler. Toch kwam Nunspeet op voorsprong via een onhoudbaar en fraai schot in de kruising door Marnix Tissingh in de 25e minuut: 1-0. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong, want een minuut later bediende Maarten Jansen precies op tijd Yessin Maskoul die de 1-1 liet aantekenen. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd, SVZW nam nu duidelijk het initiatief dat een paar corners opleverde en een schot van Bas Woesthuis dat door Nunspeet doelman Henrico Abma knap werd gepareerd. Diezelfde Woesthuis ontving overigens in de 33e minuut de eerste gele kaart in deze wedstrijd. In de 35e minuut bleek een mooie persoonlijke actie van Deniz Sahbaz voldoende voor de 1-2, een ware opsteker. Hoofdtrainer Freddy Smit van Nunspeet moest in de 40e minuut noodgedwongen de geblesseerde Gieljan Tissingh naar de kant halen, diens vervanger werd Ronald Hoek. Vlak daarop knalde Maarten Jansen hard naast het Nunspeetse doel en op slag van rust kreeg Deniz Sahbaz de kans om de sore op te voeren, zijn inzet ging over. Rust daarom 1-2.

Vooralsnog geen verdere wissels in het tweede bedrijf, wel na vijf minuten opnieuw een doelpunt voor de gasten na een bekeken kopbal van Maarten Jansen: 1-3. Trainer Philip Agteres wisselde even later Bas Woesthuis in voor Lars Kamperman Leferink en was Michael Wensing akelig dicht bij de 1-4 via een harde kopbal, Keeper Abma kon met moeite overtikken. Dubbele wissel vervolgens bij Nunspeet: Frank Bronkhorst en Dani Schmitz maakten plaats voor Emiel Goud en Mathieu Veldman. De kopbal van Lars Kamperman Leferink landde naast het doel. Nunspeet leek de moed te hebben opgegeven en had ook wat pech bij het schot van William Huenestein dat net naast het Wierdense doel verdween, zo ook de kopbal van Niek Daalmeijer die hoog over ging. In de 74e minuut lag de aansluitngstreffer voor het oprapen, toen Christian van de Kamp van dichtbij kans zag hoog over te schieten. En toen Marnix Tissingh in de 75e minuut diep rood ontving en kon vertrekken na een charge op Yessin Maskoul was het gedaan met de koopman uit Nunspeet. De moegestreden Maarten Jansen mocht in de 77e minuut gaan douchen, in zijn plaats verscheen Sten Knol. En nadat Deniz Sahbaz in de 81e minuut zijn inzet voorlangs zag gaan, was het een minuut later alsnog raak via een prachtig doelpunt uit een onmogelijke hoek door Tom Hegeman, die daarmee de eindstand op 1-4 bepaalde en meteen daarna vervangen door Ferdi ter Avest. Een verdiende overwinning en een opsteker voor de wedstrijd tegen KHC op sportpark Het Lageveld zaterdag 17 maart. De top vier won allemaal en dus blijft het spannend, met Flevo Boys als koploper in de eerste klasse D van het zaterdagamateurvoetbal.

Meer berichten
Shopbox