Verschillende sporters zijn in het zonnetje gezet door burgemeester Robben. Foto: Jenny ter Harmsel.
Verschillende sporters zijn in het zonnetje gezet door burgemeester Robben. Foto: Jenny ter Harmsel. (Foto: Jenny ter Harmsel)

Sportprijzen uitgereikt aan sporttalenten in de gemeente

door Jenny ter Harmsel

WIERDEN -  In zalencentrum Het Anker in Wierden werden donderdag 8 maart de Wierdense sportprijzen 2017 uitgereikt. Het was inmiddels de 34ste editie. Diverse sporters en sportploegen uit de gemeente Wierden waren genomineerd. Zij wachtten in spanning af wat komen ging. De zaal was goed gevuld en er hing een gezellige sfeer.

Wethouder Nico Lansink opende de bijeenkomst en burgemeester Henk Robben overhandigde de prijzen. Ook dit jaar was de presentatie in handen van Michel van Sluijs. Dance Studio Janien verzorgde de openingsact en na de pauze werd dit verzorgd door Goodlife Sports. Met behulp van beamers werden de sporters en sportploegen voorgesteld aan het publiek met vermelding wat zij zoal gepresteerd hadden. En die prestaties zijn niet gering.

Als eerste werden de vier genomineerde jeugdsportploegen naar voren geroepen. Jazzdans A (tot en met 16 jaar) en C (tot en met 16 jaar) van Dance Studio Janien, jeugdteam Groepsspringen GV Wierden en meisjes A1 Holyoke. Het jeugdteam Groepsspringen van GV Wierden ging met de eer strijken. Het is niet mis wat deze acht meisjes het afgelopen jaar gepresteerd hebben onder leiding van hun vier trainsters. "Zowel op minitramp als op airtrack mogen ze zich Nederlands kampioen noemen en op plankoline kast werden zij tweede. Het is ook een heel leuk team samen. We zijn trots op ze," aldus de trainsters. Als sportploeg van het jaar 2017 werd Jazzdanceteam groep A 20+ van dansvereniging Intense verkozen boven dames 1 WVC Volley en senioren groepsspringen GV Wierden. Het team werd Nederlands kampioen jazzdance en gaan in juni naar Praag voor het EK Jazzdance.

Er waren maar liefst vijftien jeugdsporters genomineerd waaraan de jury nog een hele kluif heeft gehad. Uiteindelijk ging de prijs naar de dertienjarige Rolf ter Keurs van zwem- en polovereniging De Veene. De voorkeur van Rolf gaat uit naar borstcrawl maar hij weet zich ook goed te vinden in school- en wissel- en vlinderslag. Hij behaalde het afgelopen jaar zeer goede zwemprestaties wat mooie 'plakken' opleverde. "Op het NK werd ik net vierde. De nummer drie was net 200ste van een seconde sneller, zoals dat bij het schaatsen dus ook gaat,"  zegt de sportheld lachend. Sportman van het jaar 2017 is Niels Koerssen van Turnschool Rijssen. Hij was de enige genomineerde sportman. Bij het turnen zette hij goede prestaties neer en werd in juni vorig jaar Nederlands Kampioen in Ahoy in Rotterdam. Hij maakt tevens deel uit van het groepsspringen en is trainer bij GV Wierden. "Ik kijk wel hoe ver ik nog kan komen, er valt nog steeds veel leren," zegt Koerssen.

Burgemeester Robben gaf aan dat het bij de twee genomineerde sportvrouwen vooral om de pk's gaat. Autocoureur Rianne Bergsman won het van dressuuramazone Linda Verwaal.

Aanmoedigingsprijs
De aanmoedigingsprijs voor sporters met een beperking ging dit jaar naar het G-elftal van voetbalvereniging Juventa '12. Toen dit bekend werd gemaakt, steeg er een luid gejuich op onder de sporters.

Sportevenement
De waarderingsprijs voor de organisatie van een aansprekend sportevenement ging naar tafeltennisvereniging TC Effekt '74.

Meer berichten
Shopbox