De laatste competitiewedstrijd vindt plaats in het buitengebied van Wierden.
De laatste competitiewedstrijd vindt plaats in het buitengebied van Wierden. (Foto: Klootschietvereniging Wierden)

Strijden om de felbegeerde Achterhoek Cup

door klootschietvereniging Wierden

WIERDEN - " De klootschietvereniging Wierden houdt op zaterdag 24 maart de vijfde en laatste ronde van de wintercompetitie klootschieten. Er wordt gestreden om de Achterhoek Cup in het buitengebied van de gemeente Wierden.

"Het parcours is speciaal voor deze competitie uitgezet door mensen van het eerste uur van onze vereniging, Hans en Marten, en is ongeveer vijf kilometer lang," zegt een woordvoerder. "Zij hebben er voor gekozen om enkele moeilijke weggetjes er in te stoppen, zodat het voor de deelnemers een grote uitdaging wordt om deze ronde in zo weinig mogelijk schoten te beëindigen." De deelnemende verenigingen zijn Heksenlaak, Delden, Wierden, Warnsveld, Ruurlo, Koekange, Oosterhuizen, Brummen en Nijverdal.

Tussenstand
Er is een herenklasse en een mixklasse. "Bij de herenklasse staan na vier ronden Wierden en Nijverdal op de eerste plaats met 22 punten. Zij worden gevolgd door Warnsveld 1, Heksenlaak en Delden," aldus de woordvoerder. "Koekange staat bij de mixklasse op de eerste plaats, Warnsveld, Wierden en Oosterhuizen bezetten de tweede, derde en vierde plek."

Start en finish zijn bij de kantine van Juventa'12. De eerste teams starten om 9.30 uur. "Wij gaan er van uit dat het een mooie en spannende laatste competitieronde wordt," vertelt de woordvoerder. "Hopelijk is het weer goed en dat het een mooie sportieve afsluiting mag worden van deze wintercompetitie. Omstreeks 12.00 uur zal de prijsuitreiking zijn in de kantine van Juventa'12."

Meer berichten
Shopbox