Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Sjaloomschool en Het Laar gaan op Boomfeestdag aan de slag bij de Klimkuil. Foto: Jolien van Gaalen.
Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Sjaloomschool en Het Laar gaan op Boomfeestdag aan de slag bij de Klimkuil. Foto: Jolien van Gaalen.

Leerlingen planten bomen bij Klimkuil

WIERDEN -  Gewapend met een schop en laarzen gaan achtenvijftig leerlingen van de Sjaloomschool en Het Laar gaan aan de slag bij De Klimkuil aan de Dokter G.H. Beensweg in Wierden. Samen met de gemeente Wierden zorgen zij tijdens de Boomfeestdag op woensdag 14 maart ervoor dat Wierden weer een stukje groen rijker is. Er komen vijftig nieuwe bomen in het gebied te staan.

Vijftig is een symbolisch getal, omdat dit jaar gemeente Wierden voor de 50e keer meedoet aan de Boomfeestdag. Nationaal is het zelfs de 60e editie. De vijftig bomen planten de kinderen niet alleen. Gedeputeerde Hester Maij van de Provincie Overijssel, directeur Natuur en Milieu Overijssel Mathijs Nijboer, wethouder Dianne Span en wethouder Nico Lansink, helpen ze hier ook bij. De eerste boom planten de wethouder Lansink en Mathijs Nijboer samen met twee kinderen.

Om 09.30 uur ontmoeten de leerlingen van de Sjaloomschool en Het Laar gedeputeerde Hester Maij, Mathijs Nijboer en wethouders Dianne Span en Nico Lansink. Dianne Span houdt een kort welkomstwoordje bij De Klimkuil. Ook wordt er een gedicht onthuld door gedeputeerde Hester Maij ter afronding van De Klimkuil. Het gedicht krijgt een speciale plek op deze locatie. Hierna wordt rond 10.00 uur de eerste boom geplant door wethouder Nico Lansink en Mathijs Nijboer samen met twee kinderen. Daarna gaan alle kinderen zelf aan de slag. Rond 11.30 uur, nadat de kinderen iets lekkers hebben gekregen, fietsen ze weer terug naar school.

Dit jaar is het jaar thema: 'Operatie Boomfeestdag: Maak 't buiten beter' "Kinderen zijn graag buiten. Maar hoe lang kan dit nog met deze klimaatproblematiek? Het wordt nu echt tijd om wat te doen," vertelt een woordvoerder. "Want bomen zijn goed voor ons klimaat en onze gezondheid. Daarnaast geven bomen ook schaduw, zorgt het voor minder uitdroging van de grond en minder wateroverlast. Maar ook wil de gemeente door het planten van bomen kinderen natuur- en milieueducatie geven."

Gezocht
Iedereen is welkom. Maar omdat het de 50e Boomfeestdag is nodigt de gemeente Wierden vooral de mensen uit die bij de eerste Wierdense Boomfeestdag aanwezig waren. Dit was op 3 april 1968. De gemeente wil graag weten wie er aanwezig was bij de eerste Boomfeestdag en die ook graag bij deze 50e editie aanwezig willen zijn. Deze mensen kunnen de gemeente mailen via secretariaat@wierden.nl.

Andere geïnteresseerden zijn ook welkom, aanmelden is in dat geval niet nodig.

Meer berichten