Foto: organisatie Wiezoloop

Inschrijving Wiezoloop geopend

door organisatie Wiezoloop

WIERDEN - De inschrijving voor de Wiezoloop 2018 is geopend. De loop staat gepland op zaterdag 16 juni. "In de afgelopen negentien jaar is de loop uitgegroeid tot een landelijk bekend evenement met internationale deelname op de tien kilometer," vertelt een woordvoerder.

"Het succes van de Wiezoloop is voor een groot deel te danken aan de gezellige sfeer en het snelle parcours, waar menig persoonlijk record is gesneuveld. Het unieke van de Wiezoloop is de perfecte combi van jong en oud, en van beginner tot nationale en internationale toploper. Iedereen kan mee doen op zijn of haar eigen niveau. Het hardloopevenement trekt jaarlijks een grote stroom lopers uit binnen- en buitenland." 

Om voor iedereen een goede doorloop te garanderen heeft de organisatie nu ook een limiet ingesteld op het aantal lopers op vijf en tien kilometer. Dit ligt op 1000 lopers per afstand. "Wie zeker wil zijn van een startbewijs kan zich het beste snel inschrijven," aldus de organisatie.

Er zijn diverse afstanden waaruit gekozen kan worden. De jeugd tot en met 16 jaar kan meedoen aan de tweeënhalve kilometer. De vijf kilometer is bedoeld voor zowel beginnende als ervaren lopers. Voor de geoefende hardlopers is er de tien kilometer. Sportievelingen kunnen zich ook aanmelden voor de Business Run van vijf en tien kilometer. De Plaggemars Business Run is, in tegenstelling tot wat het woord letterlijk inhoudt, ook opengesteld voor verenigingen, stichtingen en andere instellingen. Er kan zowel voor vijf als tien kilometer worden ingeschreven. "De voorwaarden en gegevens zijn voor beide afstanden gelijk, net als het klassement," laat de organisatie weten.

Voor de jeugdige hardlopers is er de Rabo Kids Run, die bestaat uit een rondje van 800 meter. "Ieder jaar strijden honderden kinderen uit Wierden en de wijde regio om die beker en medaille. De kinderen worden door papa's, mama's, opa's en oma's naar de finish geschreeuwd."

Early Bird actie
"Ook deze keer kan iedereen weer profteren van de Early Bird actie," zegt de organisatie. "Naast de zekerheid van een startnummer heeft het snelle inschrijven tevens als voordeel dat iedereen die zich voor 2 april heeft ingeschreven in aanmerking komt voor een aantal prijzen. Hierbij moet gedacht worden aan een sporthorloge beschikbaar gesteld door Waypoint Navigatie en Communicatie, hardloopschoenen door ZorgSaam Lopers Company en vijf gratis startbewijzen inclusief een shirt van deze jubileumeditie."

Inschrijven kan via de website.

Meer berichten
Shopbox