Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het aangepaste paardrijden. Foto: Mijke Derks.
Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het aangepaste paardrijden. Foto: Mijke Derks. (Foto: Mijke Derks)

Collecteer mee voor Fonds Gehandicaptensport

WIERDEN / ALMELO -  De Gravenruiters en het Fonds Gehandicaptensport gaan in de week van 1 tot en met 7 april collecteren in Wierden en Almelo. Voor deze collecte is De Gravenruiters op zoek naar collectanten in de gemeente Wierden.

"Vijftig procent van de lokale opbrengst komt ten goede aan het aangepaste paardrijden voor mensen met een handicap," vertelt een woordvoerder. "Na de brand- en stormschade bij De Gravenruiters zijn de opbrengsten van de collecte zeker welkom om de ruiters van de manege in het zadel te houden."

Fonds Gehandicaptensport
Dit fonds zet zich in voor alle sporters met een zintuiglijke-, verstandelijke en/of lichamelijke handicap. "In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben," aldus de woordvoerder.

"Doel van de collecte is om zoveel mogelijk geld op te halen om zo sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Veelal zijn kostbare aanpassingen aan sport- en spelmateriaal of de sportaccommodatie noodzakelijk, denk aan tilliften, sportrolstoelen, of aangepast sanitair. Ook is er vaak extra begeleiding en/of speciaal vervoer nodig."

Aanmelden als collectant kan via de website.

Meer berichten
Shopbox