JuliantienFotografie (grotere versie foto)

Toneelgroep Notter: traditie voort met al 60 toneelstukken

NOTTER -  Toneelgroep Notter zal vier avonden het blijspel 'Uitvinden is mijn hobby' op de planken brengen. Het stuk is geschreven door Bernd Gombold en is vertaald door Ben ten Velde. De uitvoeringen staan gepland op vrijdag 9, zaterdag 10, vrijdag 16 en zaterdag 17 maart om 20.00 uur.

Het stuk speelt zich af bij de familie Mulder die een garagebedrijf heeft. De familie wil het bedrijf graag uitbreiden, maar krijgt hiervoor geen medewerking van de gemeente en de bank.Bij de familie Mulder wonen ook nog een Poolse gastarbeider en een uitvinder. Dit leidt tot chaotische en komische ontwikkelingen. De regie is in handen van Henk Rietberg en souffleur is Jacobien Lohuis.De toneelgroep Notter bestaat uit vijftien enthousiaste leden, waarvan er jaarlijks ongeveer tien meedoen aan een toneelstuk. De toneelgroep is onlangs uitgebreid met nieuwe speler Patrick Lohuis.

Reserveren
Locatie is het Kulturhus Irene aan de Van Kregtenweg 9 in Notter. Kaarten kosten 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Kaarten kunnen gereserveerd worden bij de familie Lammers via telefoonnummer 06-36 00 82 31. Belangstellenden kunnen hiervoor bellen tussen 20.00 en 21.00 uur.

Zestig jaar
De vereniging is ontstaan uit de Christelijke Plattelands Jongeren (CPJ). "In 1997 zijn we als zelfstandige Toneelgroep Notter van uit de CPJ verder gegaan, en bestaan dus nu als toneelgroep Notter 21 jaar," zegt een woordvoerder. "Volgens mij worden er al zo'n zestig jaar toneelstukken opgevoerd door ons of onze voorgangers. Jaarlijks wordt er in maart een klucht of blijspel opgevoerd. Meestal zijn dit vier tot zes uitvoeringen, altijd bij het Kulturhus Irene in Notter."

Meer berichten
Shopbox