Hetty van der Sar organiseert al twaalf jaar de kledingbeurs in Hoge Hexel. Foto: Frank Uijlenbroek / Tubantia.
Hetty van der Sar organiseert al twaalf jaar de kledingbeurs in Hoge Hexel. Foto: Frank Uijlenbroek / Tubantia. (Foto: Frank Uijlenbroek / Tubantia Datum foto 20-03-2010)

'Kracht zit in korte duur van beurs'

HOGE HEXEL -  De kinderkledingbeurs met de voorjaars- en zomercollectie vindt plaats op zaterdag 24 maart van 10.00 tot 11.30 uur. Hier staan ongeveer veertig stands waar mensen voor weinig geld tweedehands kleding kunnen kopen.

"Elke verkoper bepaalt zelf de vraagprijs. De opbrengst van de kledingverkoop is geheel voor de huurder," zegt Hetty van der Sar, die de kledingbeurs al twaalf jaar organiseert. "Er komen mensen die het niet zo breed hebben, maar ook oma's en opa's die speelkleren zoeken voor hun kleinkinderen."Bij het Kulturhus Irene in Hoge Hexel is ruimte voor veertig stands. Deze kramen zijn allemaal al verhuurd. "Ik heb zelfs mensen op een wachtlijst moeten zetten," vertelt Hetty. "Het was altijd een uitdaging om de beurs vol te krijgen, maar de laatste jaren gaat dit heel snel." De beurs vindt twee keer per jaar plaats: in maart en september." Na de beurs in september begin ik drie weken later met het rondbrengen van posters en binnen de kortste keren zat alles vol," vertelt Hetty.

Kans voor een kind
Per stand betalen mensen tien euro. "Van de opbrengst worden eerst de organisatiekosten betaald. Daarnaast blijft er een mooi bedrag over voor het goede doel: de stichting Kans voor een Kind. Deze stichting vervult wensen van kinderen uit Twente. Het gaat om kinderen die het niet gemakkelijk hebben door een ziekte of sociale en maatschappelijke omstandigheden.

Kinderen in Wit-Rusland
Als mensen na de beurs de overgebleven kleding willen achterlaten omdat ze het niet meer kunnen gebruiken, komt het ook goed terecht. "Dat gaat dan naar stichting Tsjernobyl en komt terecht bij kinderen in Wit-Rusland. Mensen van deze stichting komen hiernaartoe om de overgebleven kleding, schoenen, knuffels en speelgoed op te halen."

Kort en krachtig
"De beurs is telkens kort en krachtig," vertelt Hetty. "Mensen komen om 9.00 uur om alles klaar te zetten en kunnen rond 11.30 uur weer weg. Mij is wel gevraagd om de beurs langer open te houden, maar ik vind dit het mooie ervan. Mensen zijn er een ochtend mee bezig en kunnen dan weer naar huis." Hetty geeft aan dat het tussen 10.00 en 11.00 uur op zijn drukst is.

"De kledingbeurs levert wat op voor een goed doel, voor de mensen die tegen lage prijzen kleren kunnen kopen en voor de verkopers. Zo heeft de beurs eigenlijk verschillende doelen," aldus Hetty.

Meer informatie
Voor meer informatie over de beurs kan contact worden opgenomen met Hetty van der Sar via 0546-69 74 00. Een e-mail sturen kan ook: info@hekselselofje.nl.

Meer berichten
Shopbox