Nico Lansink Rotgerink: "De VVD heeft degelijk, betrouwbaar en vooral initiatiefrijk beleid gevoerd."
Nico Lansink Rotgerink: "De VVD heeft degelijk, betrouwbaar en vooral initiatiefrijk beleid gevoerd." (Foto: VVD Wierden-Enter)

'Je vertegenwoordigt alle inwoners'

door Nico Lansink Rotgerink, wethouder VVD

WIERDEN/ENTER -  De verkiezingsstrijd barst weer los. De VVD Wierden - Enter doet wederom mee. Zoals u weet ben ik halverwege ingestapt als wethouder voor de VVD. Na acht jaar wethouderschap in Borne heb ik met veel plezier en voldoening mezelf dienstbaar mogen maken voor de inwoners van de mooie gemeente Wierden.

Wat is de meerwaarde van een wethouder van 'buiten'? Laat ik vooropstellen dat ik vind dat je als politicus vertegenwoordiger bent van alle inwoners van de gemeente. Juist dat element kun je als externe misschien wel het beste invullen omdat je volledig vrij bent in je oordeelsvorming en daardoor zonder last of ruggespraak kan besluiten.

Noaberschap
Een VVD-wethouder mag u daarnaast afrekenen op met name zijn of haar liberale inzet. Dat betekent dat je de inwoners stimuleert om de dagelijkse uitdagingen samen met de gemeente op gaat pakken.Hulpverlening is daarnaast een belangrijke factor. De VVD pleit voor het mooiste karakter van de Tukker: noaberschap. Hier hoef je de Twent helemaal niets over te leren, dat weet je, je groeit op in een samenleving waar mensen nog naar elkaar omzien. Dit vind ik ook volop terug in Wierden, Enter en andere kerkdorpen en kernen. Dat is hartverwarmend en geeft vertrouwen naar de toekomst.

Uit de winterslaap
Wat heeft uw wethouder dan concreet gepresteerd de afgelopen jaren? Ik heb de afgelopen jaren gezien dat met name op het vlak van verkeer en infrastructuur Wierden uit een lange winterslaap ontwaakt is. De Nijverdalsestraat wordt op dit moment aangepakt.Komende jaren zal de Dorpsstraat in Enter volledig worden vernieuwd en komen er veiligere fietsverbindingen tussen Enter en de omliggende kernen (Almelo, Goor en Wierden). Financieel staat de gemeente Wierden er weer goed voor. Er is eindelijk weer ruimte voor investeringen.

Kortom: we hebben een degelijk, betrouwbaar en vooral initiatiefrijk beleid gevoerd. Graag doen wij dat de komende vier jaar ook.De VVD vraagt u daarom om uw stem. Niet alleen bij de landelijke verkiezingen hebben wij uw steun nodig. maar meer dan ooit nu ook lokaal. Als u wilt dat ik de komende vier jaar uw wethouder blijf, stem dan op lijst vijf, de VVD. Dank u wel.

Meer berichten
Shopbox