De verwachting is dat het park op donderdag 1 maart volledig in bedrijf is. Foto: Jan Sasbrink.
De verwachting is dat het park op donderdag 1 maart volledig in bedrijf is. Foto: Jan Sasbrink. (Foto: Jan Sasbrink)

Het zonnepark is bijna klaar

WIERDEN - Het einde van de bouw van zonnepark De Groene Weuste komt in zicht. Onlangs zijn de laatste panelen in de rekken geschoven. "Dat ging gepaard met vreugdekreten van de mensen van Soweco," vertelt een woordvoerder. "Zij hebben een grote klus volbracht en verdienen een compliment voor deze prestatie."

"Meer dan dertienduizend panelen hebben ze de afgelopen weken uitgepakt en gemonteerd. De sfeer zit er goed in. Bijna dagelijks trakteert iemand tijdens de lunch op braadworst, hamburgers of vissticks. Van B&W Energy kwamen de saucijzenbroodjes en ook de firma Bolscher uit Enter liet zich niet onbetuigd en sponsorde ons met erwtensoep."Rij voor rij worden de panelen nu aangesloten op het elektriciteitsnet. "Met name de Wierdense installateur Paauwe is hier druk mee," vertelt de woordvoerder. "Daarvoor moeten eerst de optimizers worden aangesloten en aardingen worden aangebracht. Hiervoor hebben zich nog vier vrijwilligers gemeld."

De komende weken worden nog alle draden opgebonden onder de tafels. "Ook moeten we wachten tot de vorst uit de grond is om nog wat afrondende werkzaamheden te verrichten," aldus de woordvoerder.

"We gaan ervan uit dat het park op donderdag 1 maart volledig in bedrijf is. Vanaf dat moment krijgen we betaald voor de geleverde stroom en ontvangen we de SDE-subsidie uit Den Haag. Op donderdag 15 maart vindt de opleveringsinspectie plaats."


Kijk voor meer informatie over het zonnepark op de website.

Meer berichten
Shopbox