Foto: Bibliotheek Wierden

De allerbeste speller van de gemeente!

WIERDEN - Wiebe Gouma van De Driesprong en Joëlle Oosterhuis van Oosterhuis van de Sjaloomschool zijn als beste uit de bus gekomen bij het Junior Dictee Wierden dat onlangs plaatsvond. Zij mogen door naar de finale van Junior Dictee Overijssel dat plaatsvindt op maandag 9 april in Ommen.

Na het nakijken bleek dat er gemiddeld twaalf fouten zijn gemaakt. "Wiebe had maar vier fouten en was daarmee meteen de eerste winnaar," zegt een woordvoerder. "Joëlle bleek de tweede winnaar na een spannende barrage met zeven fouten in het dictee en een fout in de barragewoorden. Alle kinderen kregen een presentje van Reterink. De winnaars kregen ook een presentje van Reterink en van gemeente Wierden. 

Zestien kandidaten uit de groepen 7 en 8 van de Widerode, de Mariaschool, het Laar, het Galjoen, de Roerganger en de Sjaloomschool streden om de titel 'beste speller van de gemeente'. Het dictee werd voorgelezen door burgemeester Robben. De actuele tekst is geschreven door auteur Ria Lazoe en had als onderwerp de beroemde koe Hermien.

Meer berichten
Shopbox