Dames 1 van WVC wisten bij de wedstrijd drie sets te winnen.
Dames 1 van WVC wisten bij de wedstrijd drie sets te winnen. (Foto: WVC Volley DS1)

Dames 1 van WVC morsen een puntje

door Femke ter Harmsel

WIERDEN -  DS1 van WVC Volley mocht onlangs een verzette wedstrijd spelen. De tegenstander was FYSIO Eibergen Boemerang DS1. De vorige wedstrijd wist Wierden met 4-0 te winnen, terwijl ze spelverdeelster Loes Boone toen moesten missen.

Om 20.30 uur werd het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd gegeven. WVC Volley begon zelf matig aan de wedstrijd. Veel directe fouten zorgden direct voor een 8-4 achterstand. De achterstand liep uit en WVC stond met 19-13 achter.Tijd voor een time-out om de dames met de neus op de feiten te drukken. Vervolgens werd er direct gescoord en kwam Marlon Voortman aan serve. Zij was de redding voor WVC Volley en zorgde ervoor dat het 25-19 werd voor de thuisploeg.

Sterker gestart
De tweede set werd er sterker gestart. Toch lieten de dames uit Wierden de ploeg weer dichtbij komen tot 10-10. Serverend had Eibergen WVC Volley onder druk. Om de passlijn aan te passen kwam Daphne Honigh in de ploeg. Tot 19-19 bleef het gelijk op gaan, maar weer boven de 20 wist WVC Volley DS1 door te drukken en werd ook de tweede set met 25-19 gewonnen.

Goede serveserie
In de derde set kwam WVC Volley direct 6-0 voor door een goede serveserie van Daisy van Rosmalen. Die voorsprong werd niet meer weggegeven en kwamen op 22-14 voor.Ze wisten het toen niet direct af te maken, maar na een aantal pogingen kwam er wederom 25-19 op het scorebord.

Wegspelen
Dan de belangrijke vierde set. WVC Volley kon hier de volle vijf punten pakken en druk houden op hun concurrenten, maar ze wisten dit niet te bewerkstelligen. WVC Volley liet zich compleet wegspelen. De dames uit Eibergen gingen vrijuit spelen en gooiden de servedruk er flink op. Een set waar de dames uit Wierden liever niet meer over willen praten, omdat ze weg werden gespeeld en Eibergen met 25-10 wist te winnen van WVC Volley.

Meer berichten