Foto: SV Raduga

Voor alle turnsters een mooie en leerzame dag

door SV Raduga

WIERDEN / DOETINCHEM -Voor de turnsters en trainsters van SV Raduga Enter was zaterdag 10 februari een drukke wedstrijddag. Zowel in Doetinchem als in Wierden kwamen er turnsters in actie.

In Wierden gingen trainsters Nadia Altena en Amber Beldman mee met de vijf meiden van de vierde divisie die zich nog niet rechtstreeks geplaatst hadden voor de regiofinale. Zij kregen met deze wedstrijd nog een extra kans om een plekje te bemachtigen in deze finale.

Instapper Fabiën Lammertink, pupil 1 Wies Slaghekke en pupil 2 Yasmine Asbroek hadden zin in de wedstrijd en lieten dit ook zien. Fabiën had een prachtige uitschieter op het toestel balk, Wies sprong zich naar een vijfde score door twee stabiele sprongen en Yasmine liet een prima brugoefening zien. Uiteindelijk werd Fabiën 27e, Wies 22e en Yasmine in haar categorie ook 22e. Helaas was dit niet genoeg voor plaatsing, maar zij mogen absoluut tevreden terugkijken op deze wedstrijd.Turnster Sanne Nijenhuis van Jeugd 1 maakte geen grote fouten en met een vijfde score op haar laatste toestel balk plaatste zij zich zevende plek voor de regiofinale. Junior Jill aan de Stegge moest op balk twee vallen incasseren maar door een mooie vloeroefening en een strakke brugoefening en kreeg ook zij een ticket voor de regiofinale.

Districtsfinale
In Doetinchem stonden veertien meiden op de districtsfinale van de derde divisie. Hier kunnen turnsters zich plaatsen voor de landelijke halve finale voor het Nederlands Kampioenschap.

Vroeg in de ochtend was het eerst de beurt aan instappers Tess aan de Stegge, Yarah Eertink en Marloes Nijenhuis. De meiden hadden een mooie uitstraling en lieten strakke oefeningen zien. Bij het laatste toestel bleken de jonge turnsters toch flink zenuwachtig, waardoor ze alledrie de bak te vroeg moesten verlaten. Het was leerzaam voor ze, maar plaatsing voor de halve finale was onmogelijk. Marloes werd 14e, Yarah 26e en Tess 28e.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de pupillen 1 en 2. Roosmarijn Bolscher en Femke Sloof lieten zien wat ze konden. Roosmarijn werd vierde en Femke veertiende, genoeg voor twee tickets voor de halve finale.

Lisa Koster, Suuz Vrielink, Aniek Nijenhuis en Philine Bolscher van Pupillen 2  Aniek Nijenhuis en Philine Bolscher van Pupillen 2 mochten deze keer starten op vloer. Helaas blijft de jury toch veel aftrekpunten geven op vloer. Gelukkig maakten de meiden hun wedstrijd op de overige toestellen netjes af.Voor Lisa was deze districtsfinale al een 'bonuswedstrijd', zij werd 25e. Na een perfecte brugoefening viel Suuz helaas, maar herpakte zich super knap op balk en werd uiteindelijk 23e. Aniek verdiende de vijfde score op brug en werd uiteindelijk zeventiende.

Philine liet helemaal aan het eind van de wedstrijd nog een perfecte balkoefening zien met een nieuw element, waarmee ze zich plaatste voor de halve finale. De overige pupillen 2 zijn niet geplaatst, maar kijken zeker tevreden terug op hun prestaties.

Hoog niveau
Tijdens de derde wedstrijd waren de tweedejaars jeugdturnsters aan de beurt. Jente Stamsnijder, Elisa Raatgever en Tamar Voortman hadden een stralende start op de vloer. Met drie goede sprongen en brugoefeningen moesten ze de wedstrijd nog afmaken op balk. Het niveau bij deze jeugd meiden bleek ook hoog. De Radugameiden turnden een geweldige wedstrijd, maar dat deden er meer. Uiteindelijk werd Tamar 24e, Elisa achtste en Jente vierde in een heel sterk deelnemersveld. Jente en Elisa een plekje hebben bemachtigd in de halve finale.

Aan het eind van de dag kwamen Lotte Halenbeek en Kim Morsink nog in actie. Inmiddels was het al na achten toen deze twee meiden startten op hun eerste toestel. Ze turnden stabiel op de eerste twee toestellen, namelijk sprong en brug. Op balk moest Kim helaas een val incasseren, maar op vloer konden beide meiden stabiele oefeningen laten zien. Tijdens de prijsuitreiking werd bekend dat deze twee meiden het net niet hebben gehaald, met slechts 0.3 tekort voor een plekje in de halve finale. Kim werd 33e en Lotte 35e in een groot en sterk deelnemersveld van bijna 50 turnsters.

Gemengde gevoelens
Trainsters Mandy en Jolien Altena kijken met gemengde gevoelens terug op deze derde divisie districtsfinale. Het blijft soms lastig dat turnen zo'n ontzettende jurysport is, maar met vijf tickets voor de halve finale van de derde divisie en twee extra tickets voor de regiofinale van de vierde divisie zijn zij ook zeker niet ontevreden.

Dank
SV Raduga bedankt jurylid Frida Altena voor haar inzet en de sponsor van deze 14-urige wedstrijddag.

Meer berichten