Margot Ribberink, Willem Jan van Wijk en Smaragda Den Hond van Cordaid, Eric van Otten (Bakkerij van Otten) en Eric Tijhof (Bakels).
Margot Ribberink, Willem Jan van Wijk en Smaragda Den Hond van Cordaid, Eric van Otten (Bakkerij van Otten) en Eric Tijhof (Bakels). (Foto: Bakkerij van Otten)

'Enters' Mama Brood levert 50.000 euro op voor Cordaid Memisa

door Van Otten

ENTER - Het idee van twee betrokken bakkers om brood te verkopen en daarmee geld in te zamelen voor moeder- en kindzorg in arme gebieden in de wereld kon rekenen op veel enthousiasme van warme bakkers uit het hele land. Nu, bijna zes jaar later, heeft de actie 50.000 euro opgeleverd.

Op maandag 29 januari overhandigde broodspecialist en Enternaar Eric van Otten de cheque aan weervrouw en Cordaid-ambassadeur Margot Ribberink en financieel directeur Willem Jan van Wijk. "We zijn erg trots dat we veel moeders kunnen helpen met betere gezondheidszorg. En dat we op zoveel steun konden rekenen van bakkers in heel Nederland," zegt initiatiefnemer van Otten.

Mama Brood werd in 2012 geïntroduceerd door de bakkers Van Otten uit Enter en Van der Wal-Jolink uit Apeldoorn, in samenwerking met Bakels Bakkerijgrondstoffen uit Weesp.

Ruim 500 bakkerijen in Nederland omarmden het idee door het brood te verkopen en een deel van de opbrengst af te staan aan Cordaid. Ten tijde van het vijfjarig jubileum stond de teller op 50.000 euro. Inmiddels is het bedrag al opgelopen tot bijna 60.000 euro.

Mama Brood

Mama Brood is een puur, ambachtelijk brood zonder kunstmatige toevoegingen.

Het ontleent zijn smaak onder andere aan geroosterde tarwekiemen. Het is een brood zonder e-nummers, het is lactosevrij en bevat geen kleurmouten.


Daarnaast is het brood een bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen.

Gezondheidszorg

Cordaid zet zich in voor moeders en kinderen in ontwikkelingslanden. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. Van ieder verkocht Mama Brood gaat twintig cent naar de bestrijding van moedersterfte.

Door de verkoop van Mama Brood hebben in de afgelopen jaren ruim 4000 vrouwen een ongecompliceerde bevalling gehad in een kliniek onder geschoolde medische begeleiding.

Kijk voor meer informatie over Cordaid op

www.cordaid.org/nl

Meer berichten