Gemeente Wierden roept hulp van haar inwoners in

De vuilnisbakken in de gemeente zijn een groot succes. Daarom wil de gemeente er meer plaatsen. Foto: Jolien van Gaalen.
De vuilnisbakken in de gemeente zijn een groot succes. Daarom wil de gemeente er meer plaatsen. Foto: Jolien van Gaalen.

WIERDEN/ENTER -  Waar moeten vuilnisbakken voor hondenpoep komen? Die vraag legt de gemeente Wierden voor aan haar inwoners. Tot 19 februari kunnen ze op het platform Wierden - Ik praat mee geschikte locaties doorgeven.

In 2017 deed de gemeente samen met Wijksaam een proef met vuilnisbakken voor hondenpoep en een zakjes-automaat. Wethouder Lansink: "De vuilnisbakken zijn een succes. Ze worden goed gebruikt en in de buurt van de geplaatste vuilnisbakken ligt minder hondenpoep. Daarom hebben we besloten om in 2018 nog twintig van deze vuilnisbakken te plaatsen – en om onze inwoners te vragen wat de beste plekken hiervoor zijn."

"De zakjes-automaat die we in Enter hebben geplaatst was minder succesvol," aldus wethouder Lansink. "De zakjes bleven steeds aan elkaar plakken, waardoor je ze niet goed uit de automaat kon halen." Er komen dus geen zakjes-automaten.

Hondenlosloopgebieden

De afgelopen tijd veranderde er meer voor hondeneigenaren in de gemeente Wierden. De hondenbelasting werd met ingang van 2018 afgeschaft, er kwamen drie hondenlosloopgebieden en er is een hondenspeeltuin aangelegd.

"Honden moeten binnen de bebouwde kom altijd aangelijnd zijn. Maar honden moeten ook kunnen rennen. In Enter kan dat nu bij het bosje De Lee, en in Wierden bij de Stouwe en De Wendel. En dan is er natuurlijk ook nog de hondenspeeltuin aan de G.H. Beensweg, die er is gekomen dankzij de inzet van een aantal inwoners. Ook daar wordt veel gebruik van gemaakt," aldus Lansink.

wierden.ikpraatmee.nl

Meer berichten