Yessin Maskoul scoorde ook voor SVZW. Foto: Henk Steen.
Yessin Maskoul scoorde ook voor SVZW. Foto: Henk Steen. (Foto: Henk Steen)

Monsterzege voor SVZW: met 10-0 gewonnen van FC Zutphen

door Gerhard Nijmeijer

WIERDEN - Een ongekende uitslag gistermiddag voor SVZW: nooit eerder werd in competitieverband met 10-0 gewonnen. En was het FC Zutphen dat daarvan het slachtoffer werd.

In de tiende minuut was het raak, toen Lars Kamperman Leferink de 1-0 aantekende of was het toch een eigen doelpunt van de Zutphenaren? In de 15e minuut zowaar een grote kans voor de gasten op de gelijkmaker, Joshua Palm zag zijn inzet voorlangs rollen. Vervolgens schoten Deniz Sahbaz in het zijnet en Tom Hegeman naast en kwam Yessin Maskoul een fractie te laat om de 2-0 binnen te tikken. Diezelfde Maskoul haalde in de 27e minuut uit, maar in een reflex redde Zutphen doelman Marijn Sangers zijn ploeg. Dat deed aan de andere kant ook SVZW-sluitpost Jens Veldwachter op het schot van Joshua Palm. Het publiek moest ondanks het overwicht tot de 32e minuut wachten op de 2-0, die er via een mooi opgezet een-tweetje tussen Yessin Maskoul en Ferdi ter Avest toch kwam. Een enorme kans kreeg John Lubbers in de 34e minuut, van schrik schoot hij naast. Op slag van rust dan noteerde Deniz Sahbaz de 3-0 op het scorebord: de verdiende ruststand.

SVZW trainer Philip Agteres had in de rust Dries Buimer licht geblesseerd in de kleedkamers achtergelaten ten faveure van Robin de Jong en twee minuten later scoorde Deniz Sahbaz de 4-0 uit een prima voorzet van de voet van Yessin Maskoul. Ferdi ter Avest mikte even later te hoog en maakte dat in de 49e minuut helemaal goed door de 5-0 aan te tekenen, na aangeven van Deniz Sahbaz. Een dolle fase volgde nu: Tom Hegeman knalde op de paal, maar ook hij herstelde dat door in de 51e minuut de 6-0 raak te koppen! Het moge duidelijk zijn: SVZW was heer en meester over het onthutsend zwakke FC Zutphen .Invaller Maarten Jansen vergat in de 64e minuut te scoren en dat deed Yessin Maskoul even later niet, hij tekende voor de 7-0. En dan het slotakkoord dat er zijn mocht: Ferdi ter Avest geselde de lat in de 72e minuut, gevolgd door Tom Hegeman die dat nog eens dunnetjes over deed en toen volgde de show van Maarten Jansen: met nog een kwartier te gaan kopte hij in de 75e minuut de 8-0 binnen, drie minuten later schoot hij de 9-0 erin en in de 82e minuut scoorde hij beheerst de 10-0.

De scheids maakte na 90 minuten en geen seconde langer een einde aan het lijden van de bezoekers uit Zutphen. Eindstand 10-0, nooit eerder vertoond en een felicitatie meer dan waard. Komende donderdag speelt de eerste de bekerwedstrijd tegen Bon Boys in Haaksbergen. Op zaterdag 17 februari volgt dan de kraker tegen koploper Flevo Boys thuis op Het Lageveld.

Fijn weekend allemaal.

Meer berichten