Door snel spel en goede verdediging kwamen de dames van WVC direct op een voorsprong.
Door snel spel en goede verdediging kwamen de dames van WVC direct op een voorsprong. (Foto: WVC D1)

WVC D1 bouwt de voorsprong verder uit

door Lisette Ottenschot

NIJMEGEN/WIERDEN -  De dames van WVC werden afgelopen zaterdag samen met de dames van Pegasus verwacht in de sporthal van Nijmegen. De nummer negen ontving vandaag de nummer een van de competitie. De dames uit Wierden zijn natuurlijk niet voor niks naar Nijmegen gereden, maar ook Pegasus D1 wil graag punten pakken.

In de eerste set begonnen de dames uit Wierden sterk en lieten ze zien waarom zij koploper zijn in de competitie. Snel spel en goede verdediging zorgde direct voor een voorsprong. De Wierdense dames wisten deze voorsprong de gehele set vast te houden. Ondanks enkele discutabele beslissingen van het scheidsrechtersduo wist WVC D1 deze set te winnen met 20-25.

In de tweede set waren de beide teams tot ongeveer tien punten aan elkaar gewaagd. De stand ging gelijk op en aan beide kanten werd er sterk geserveerd. De coach van Wierden, Frank van den Noort, wilde een voorsprong uitbouwen en bracht een andere spelverdeler in: Daisy van Rosmalen. Toch lukte het de dames uit Wierden niet om de stand naar zich toe te trekken. Integendeel, de dames uit Nijmegen liepen verder uit in de set. Op 21-14 leek de set gespeeld, de dames van Wierden bleven ervoor vechten, maar niks leek te lukken. Lisette Ottenschot kwam voor WVC aan serve en wist de dames uit Nijmegen toch onder druk te zetten, na een goede serveserie stond de stand op 22-20 en daarmee deed WVC toch weer mee in de set. Aan het einde van de tweede set werd het dus nog spannend. Pegasus bracht nog een dubbele wissel in, maar de dames uit Wierden wisten toch aan het langste eind te trekken en zij wonnen ook de tweede set met 24-26.

Net als in de eerste twee sets werd de derde set gestart met Femke ter Harmsel, Kira Schorn, Leonie van den Noort, Ruth Jansen, Marlijne ter Avest, Marlon Voortman en Lisette Ottenschot. Deze set liep de stand wederom gelijk op, tot halverwege de set. 

Vanaf dat moment wisten de teams om en om punten te maken. Op 15-14 kwam Daisy van Rosmalen in het veld voor Femke ter Harmsel. Met een goede serveserie van Leonie van den Noort liepen de dames uit Wierden uit op Pegasus. Het vertrouwen leek weer terug bij de dames van WVC en zij hebben ook de derde set gewonnen met 21-25.

In de vierde set begon WVC sterk. Een goede serveserie van Ruth Jansen zorgde direct voor een goede voorsprong. Al snel werd Eline Vunderink ingebracht voor Lisette Ottenschot en met hard werken bouwden de dames uit Wierden de voorsprong uit. Pegasus kwam halverwege nog terug door een goede serveserie en een aantal fouten aan Wierdense kant. Ondanks dat de dames uit Nijmegen terugkwamen in de vierde set lieten de Wierdense dames zien dat ze niet voor niks bovenaan in de tweede divisie staan. Met snel spel en een goede verdediging was WVC een maatje groter. Op een stand van 16-24 liet Kira Schorn, libero van WVC, nog even zien waar het gat lag in het veld van Pegasus en scoorde daarmee het winnende punt.

De dames van WVC nemen de vijf punten dus mee terug naar Wierden. En omdat de concurrenten de punten laten liggen heeft WVC de voorsprong als koploper nog verder uitgebouwd. Op donderdag 8 februari om 20.30 uur speelt WVC D1 een inhaalwedstrijd in 't Dikken in Wierden tegen Boemerang uit Eibergen.

Meer berichten