De informatiebijeenkomsten in Wierden vinden plaats bij Het Anker. Foto: Jolien van Gaalen.
De informatiebijeenkomsten in Wierden vinden plaats bij Het Anker. Foto: Jolien van Gaalen.

Informatiebijeenkomsten over asbestdaken

WIERDEN/ENTER -  De gemeente Wierden houdt informatiebijeenkomsten over asbestdaken. "Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden," vertelt een woordvoerder.

"Dit betekent dat eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking deze voor die tijd moeten verwijderen. Dat heeft ook gevolgen voor gebouwen met asbestdaken in de gemeente Wierden." De eerste bijeenkomst voor bedrijven en agrariërs heeft inmiddels plaatsgevonden bij Het Anker. Er staan nu nog drie informatieavonden op de planning: voor particulieren op woensdag 31 januari in Het Anker in Wierden en op donderdag 8 februari bij Het Rheins in Enter. De avond voor bedrijven en agrariërs vindt plaats op maandag 5 februari bij Het Rheins.

"Deze bijeenkomsten zijn gericht op bedrijven, agrariërs en particulieren met een asbestdak," zegt de woordvoerder. "Specifiek gaat het om daken die asbesthoudend materiaal bevatten dat in contact kan komen met de buitenlucht. De gemeente wil graag dat mensen voorbereid zijn op het asbestdakenverbod en op tijd hun dak saneren. Tijdens de bijeenkomsten zijn regionale marktpartijen aanwezig die met eigenaren kunnen meedenken over de mogelijkheden." Voor meer informatie kan gekeken worden op de online informatiepagina.

Aanmelden hiervoor kan via de website

Meer berichten