Dit jaar gaat De Klup Twente naar Oostenrijk met uitstapjes naar Italië en Duitsland. Foto: Margreet Strijker.
Dit jaar gaat De Klup Twente naar Oostenrijk met uitstapjes naar Italië en Duitsland. Foto: Margreet Strijker. (Foto: Margreet Strijker)

Oostenrijk ontdekken met De Klup

door De Klup

WIERDEN - "Hoe leefden mensen in de steentijd? Hoe smaakt gebak uit de hoogstgelegen banketbakkerij van Tirol? En wat is er nog te zien van de dorpen op de bodem van de Resschensee? Het antwoord op die vragen (en nog veel meer dingen) ontdekken de mensen die in mei meegaan met de vakantie van De Klup naar Oostenrijk," vertelt een woordvoerder. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu aanmelden bij Jolanda Overdorp. Ook niet-Klupleden mogen mee.

"Voor mensen met een beperking is een reis naar het buitenland niet vanzelfsprekend," zegt de woordvoerder. "Zonder enige vorm van begeleiding gaat dat zeker niet. Daarom organiseert De Klup Twente ieder jaar een reis naar een Europees land, speciaal voor mensen met een beperking en met vertrouwde begeleiding door vrijwilligers. De vakantiegangers strijken dan neer op een mooie locatie in een goed hotel en verkennen van daaruit de hele omgeving. Dit jaar gaat de reis naar Prutz in Oostenrijk, met uitstapjes naar Italië en Duitsland." Volgens de organisatie biedt het programma altijd veel afwisseling. "Iedereen komt in beweging, mensen steken iets op van de geschiedenis en de cultuur, natuurlijk is er alle ruimte voor ontspanning en er wordt zeker een dagje geshopt," aldus de woordvoerder. "Het programma wordt samengesteld door vrijwilligers die na jaren precies weten wat de vakantiegangers leuk vinden."

Vertrek is op zaterdag 12 mei. Op de planning staan onder meer een wandeling in de omgeving van Prutz, een reis naar de Resschensee in Italië, een uitstapje naar de Rheinfall in Schaffhausen, een bezoek aan Innsbruck en het archeologische themapark Ötzi Dorf. De terugreis is op zaterdag 18 mei.

"De kosten hiervoor bedragen 1089 euro, dit is inclusief ontbijt, lunch of lunchpakket, diners met een drankje, excursies en annuleringsverzekering. De toeslag voor eenpersoonskamer bedraagt 70 euro," zegt de woordvoerder. Voor meer informatie of opgave kan contact worden opgenomen met Jolanda Overdorp via jolanda@deklup.nl of telefonisch via 06-14 46 52 88.

Meer berichten